Ești Sănătos

Cum iti dai seama de deficitul de vitamina B12 din organism?

b12

Deficitul vitaminei B12 din organism este un lucru extrem de comun in zilele noastre. Motivele sunt multiple, poate pentru ca esti vegan iar vitamina B12 se gaseste indeosebi in produse de origine animala, poate pur si simplu nu esti mare iubitor de alimente in care aceasta se gaseste din abundenta, sau cea mai frecventa cauza poate fi inaintarea in varsta, lucru ce nu-ti mai permite sa asimilezi vitamine.

Iata cum iti poti da seama de carenta vitamine B12 din organismul tau:

1. Pielea ta a capatat o nuanta palida, desi pana acum erai plin de viata si imbujorat. Deseori dam vina pe mediul de lucru, aerul inchis, vremea de afara sau anotimp, in 99% din cazuri vina cea mai mare o are lipsa vitaminelor din organism

2. Gustul dispare: daca observi ca in ultima perioada mancarurile ti se par fade, ai tot timpul senzatie de limba aspra ca si cum te-ai fi ars cu o bautura calda, ar fi cazul sa incerci sa aduci un surplus de vitamina B12 in organismul tau. Este binecunoscut faptul ca persoanele cu deficit de B12 pierd subit in greutate din cauza lipsei de greutate.

3. Oboseala frecventa: multe probleme de sanatate e ascund in spatele starilor de oboseala. Organismul nostru se bazeaza pe cantitatea de vitamine B12 pe care i-o oferim pentru a produce globule rosii, esentiale pentru a transmite oxygen catre toate organelle noastre. Fara oxigen, corpul se simte sufocat, fara vlaga, obosit. Asa cum am mentionat anterior, in spatele oboselii se ascund multiple probleme de sanatate, cel mai indicat ar fi sa consultati un medic.

4. Epuizarea fizica: este semnul cel mai usor sesizabil. In cazul in care crezi ca jobul tau este dificil si oboseala ta se datoreaza acestor greutati, rasfata-te cu cateva zile libere si observa cauza.