Ești Sănătos

Cum putem să ne ferim de boli. Sfaturile prețioase ale neurochirurgului Leon Dănăilă: „Sunt niște stâlpi ai sănătății”

ssd 9857

Celebrul fost neurochirug a vorbit, într-un interviu, despre care sunt cei mai importanți „stâlpi ai sănătății” și cum ne ajută fim sănătoși.

Potrivit neurochirurgului, alimentația, exercițiile fizice și credința sunt principalele elemente care ne ajută să ne menținem mintea și trupul sănătoase.

„Sunt nişte stâlpi ai sănătăţii şi în aceştia intră o alimentaţie corespunzătoare (…). Alimentaţia este foarte importantă, regimul mediteranean – adică individul respectiv trebuie să consume peşte, fructe de mare, legume, fructe-, care este foarte bun şi a dat rezultate foarte bune.

În afară de alimentaţie, exerciţiile fizice sunt foarte bune, cel puţin mersul pe jos. Dacă faci câte 2000 de paşi în fiecare zi tot e bine. În afară de aceasta, sacralitatea, adică credinţa, este foarte importantă.

Să ai încredere în ceea faci, în ceea ce vrei să realizezi şi cu rugă către Dumnezeu, pentru că rugăciunea are trei roluri: una de cerere, una de mulţumire lui Dumnezeu şi una de laudă pentru Dumnezeu”, a spus specialistul.

Cum putem evita depresia
De asemenea, neurochirurgul subliniază că mulțumirea sufletească este foarte importantă pentru a evita depresia, care poate slăbi sistemul imunitar.

„Individul respectiv, dacă nu are mulţumire în suflet, este deprimat, nu este bine, fiindcă depresia poate să ducă la scăderea imunităţii şi la apariţia diferitelor boli.

S-a constatat că stările depresive duc şi la apariţia cancerului. Apoi, satisfacţiile. Dacă nu ai satisfacţii în activitate şi optimism, nu este bine.

Apoi, susţinerea morală – trebuie să ai nişte persoane în jur, care să fie de acord cu ideile oamenilor şi să-i susţină din punctul de vedere al activităţii lor”, a mai adăugat Leon Dănăilă.

În plus, spune specialistul, somnul este foarte important pentru a avea un creier sănătos, notează Agerpres.

Leon Dănăilă este medic specialist neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din București și politician. El a fost ales membru corespondent al Academiei Române (la 24 octombrie 1997) și apoi membru titular al acesteia (din 20 decembrie 2004).

SURSA: https://click.ro/actualitate/sanatate/cum-putem-sa-ne-ferim-de-boli-sfaturile-pretioase-2294994.html