Ești Sănătos

Cum să cureți repejor o hotă murdară, îmbâcsită cu praf şi stropită cu ulei

Fullscreen capture 4152019 80316 PM 740x405 1

Pentru a curăța rapid o hotă murdară, îmbâcsită cu praf și stropită cu ulei, poți urma următorii pași:

Dezactivează hota și deconectează-o de la sursa de alimentare electrică pentru siguranță.

Îndepărtează filtrele: Majoritatea hotelor au filtre metalice sau de carbon care rețin grăsimea și particulele de praf. Scoate filtrele și pune-le într-un lighean cu apă caldă și detergent de vase. Lasă-le să se înmoaie timp de câteva minute pentru a dizolva grăsimea și praful.

Curăță hota: Utilizează o lavetă sau o bucată de material textil moale și umed pentru a șterge suprafața hota. Poți folosi un detergent de vase sau un produs special pentru curățarea hotei. Evită să folosești solvenți puternici sau substanțe abrazive, deoarece acestea ar putea deteriora suprafața hotei.

Curăță filtrele: După ce au stat suficient în apă caldă și detergent, periază cu grijă filtrele pentru a îndepărta grăsimea și praful acumulate. Clătește-le bine sub jet de apă caldă pentru a elimina reziduurile de detergent.

Lasă filtrele să se usuce complet înainte de a le pune la loc în hotă.

Verifică și curăță ventilația: Dacă hota are un sistem de ventilație sau conducte de evacuare, verifică-le și curăță-le dacă sunt necesare. În unele cazuri, ar putea fi nevoie de un specialist pentru a realiza această operațiune.

Montarea filtrelor: După ce filtrele s-au uscat complet, pune-le la loc în hotă conform instrucțiunilor producătorului.

Conectează hota la sursa de alimentare electrică și activeaz-o pentru a te asigura că funcționează corect.

Acești pași ar trebui să te ajute să cureți repede o hotă murdară și îmbâcsită cu praf și ulei. Asigură-te că respecți întotdeauna instrucțiunile producătorului și iei măsuri de siguranță adecvate atunci când lucrezi cu echipamente electrice.