Ești Sănătos

Cum să ne bucurăm de o longevitate sănătoasă și “să păcălim” vârsta din buletin

maini 1

Știți ce vârstă aveți în realitate? În viața de toate zilele, ne propunem ca vârsta reală să nu fie aceeași ca cea înscrisă în actul de naștere. De-a lungul timpului, specialiștii în domeniul sănătății au susținut că vârsta noastră reală depinde și de modul în care păstrăm cea mai prețioasă comoară, sănătatea.

Există multiple teorii, iar cercetătorii care studiază fenomenul îmbătrânirii susțin că stresul, facorii externi, hrana nesănătoasă și oboseala ne pun mult la încercare.

Astfel, constatăm că stilul de viață ne poate influența starea de sănătate și speranța pentru o longevitate sănătoasă. Desigur, este important modul în care ne dirijăm viața personală. Factorii de stres, tentațiile nesănătoase (fumatul, alcoolul) și o viață sedentară influențează negativ viața.

S-a constatat că sănătatea ne poate ajuta să ne bucurăm de o longevitate mai mare. Manifestați interes pentru o dietă sănătoasă? Investiți sufiecient pentru sănătate?

Alimentele care ne ajută să avem o viață lungă și sănătoasă

Polenul

Toate produsele stupului ne ajută să fim mai sănătoși. De exemplu, polenul este un tonic general și ajută la combaterea stresului, îmbunătățește memoria, revigorează inima și sistemul imunitar. Polenul este o hrană esențială nu numai pentru vegetarieni. Conține substanțe active: vitamine (C, E complexul B), minerale (zinc, seleniu), aminoacizi, enzime, glucide și antioxidanți. Polenul se poate consuma singur sau în diverse amestecuri: cu ceaiuri, iaurt sau sucuri de fructe. Curele trebuie să dureze minimum două luni.

Ceaiurile
Ceaiurile pe care ar trebui să le avem în casă sunt vindecătoare: salvia, măceșul, ceaiul verde și mușețelul sunt aliații noștri în lupta pentru sănătate.

Ceaiul de obligeană
Obligeana, de exemplu, este și ea un aliat de seamă pentru cei care încearcă să renunțe la fumat. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, menționa deseori în rețetele sale că tincturile de obligeană, pătlagină, rostopască, roiniță, cimbru de grădină ar trebui să facă parte din “farmacia casei”.

Peștele
Peștele este un alt aliment cu efecte benefice pentru sănătate: păstrăvul, tonul, somonul și sardinele trebuie introduse în dietă pentru a ne putea bucura de o inimă sănătoasă.

Fructele
Să nu trecem cu vederea aprecierile specialiștilor cu privire la vigoarea pe care ne-o transmit fructele bogate în vitamina C, cireșele, cășunile, citricele, de mare ajutor în prevenirea apariției diferitelor forme de cancer.

Legumele
În privința legumelor, nu vă limitați doar la morcovi, ci apelați și la dovlecei. Aceștia sunt bogați în betacaroten și pot fi de mare ajutor: conțin mai mult de 150% din RZR și reprezintă o alegere foarte bună pentru o vedere ageră și sănătoasă.

Iaurtul
Dacă amintim cât de valoroase sunt lactatele pentru sănătate, iaurtul ocupă un loc privilegiat. Poate ajuta organismul să scape de infecții. Acest aliment ne ajută la revigorarea oaselor, cu ajutorul substanțelor active pe care le conține: calciu, potasiu, vitamina B12, în combinație cu acid folic. În această privință, există un celebru exemplu: francezii care consumă 5-6 porții de iaurt pe zi sunt mai sănătoși. Rata îmbolnăvirilor de inimă este foarte mică în cazul lor.

Când vă apovizionați cu iaurt, citiți eticheta produsului și optați pentru cel care conține Lactobacillus acidophilus, benefic în mod deosebit în cazul infecțiilor vaginale.

Un program de detoxifiere ajută la reducerea stresului și este bine să țină seama de prioritățile trupului, dar și de cele ale sufletului. Puteți opera astfel schimbări importante în viața dvs.