Ești Sănătos

Cum să scoți rufele călcate direct din mașina de spălat. Trucul genial care face înconjurul lumii! Sigur o să-ți folosească!

stiri 1 3 696x392 1

Probabil nu ai timp să calci rufele după ce le-ai scos din mașina de spălat. Din fericire, există o soluție revoluționară care vă va ajuta la reducerea cutelor de pe haine și vor arăta ca noi.

Iată o metodă simplă şi eficientă pentru a scăpa de problema călcatului rufelor și pentru a economisi timpul atât de prețios.

Vei fi uimit să descoperi că, doar cu ajutorul câtorva cuburi de gheaţă, această problemă este rezolvată fără bătăi de cap. Urmărind imaginile, vei vedea cum poţi beneficia de rufele care “se calcă singure”…

Tot cea ce trebuie să faci este să pui hainele în maşina de spălat, ca de obicei. În plus, va mai trebui doar să adăugi câteva cuburi de gheaţă (2, maxim 3) peste haine, înainte de a începe programul de spălare.

5 trucuri pentru a avea mereu prosoape moi

1. Spală prosoapele cu zeamă de lămâie și oțet înainte de a le pune în mașina de spălat

Dacă vrei să ai prosoape moi, spală aceste produse textile cu apă rece combinată cu puțină zeamă de lămâie și oțet. Mirosul nu trebuie să te îngrijoreze.

Spală apoi prosoapele în mașina de spălat ca de obicei. Pe lângă faptul că vor mirosi minunat, acestea vor deveni foarte moi.

2. Evită balsamurile de rufe pe bază de chimicale ca să ai prosoape moi

Așa cum am menționat mai sus, aceste produse oferă beneficii doar la primele utilizări. În cele din urmă prosoapele tale vor deveni aspre din cauza acestora. Balsamurile de rufe pe bază de chimicale creează o barieră invizibilă ce împiedică țesăturile să absoarbă apă în mod corespunzător.

3. Adaugă amoniac și oțet programului de spălare

Amoniacul previne lipirea detergenților de țesături, iar oțetul are un efect asemănător mineralelor aflate în componența apei dure. Acțiunea combinată a acestor două ingrediente te va ajuta să ai prosoape moi.

4. Nu utiliza detergent în exces

Cu toții știm că în viață este bine să evităm excesele. Această regulă se aplică și în cazul săpunurilor și al detergenților. Aplicarea excesivă a acestor produse pe țesături le va impregna cu reziduuri. Dacă încerci trucurile prezentate mai sus, nu vei avea nevoie decât de o cantitate mică de detergent pentru a obține prosoape moi.

5. Nu supraîncărca mașina de spălat

Pentru ca sfaturile prezentate anterior să dea randament, trebuie să ai grijă să nu încarci mașina de spălat cu prea multe rufe deodată. În caz contrar, trucurile din acest articol nu vor funcționa. Dacă mașina de spălat este supraîncărcată, prosoapele se freacă unul de celălalt, devenind mai aspre.