Ești Sănătos

Cum să te parfumezi corect pentru a prelungi viața mirosului

parfum loc

Coco Chanel spunea că o femeie trebuie să se parfumeze în acele locuri, în care vrea să fie sărutată, iar Marilyn Monroe, referindu-se la Chanel 5, mărturisea că seara, purta doar câteva picături de parfum!

Fiecare femeie s-a întrebat cel puțin o dată despre cum trebuie să utilizeze un parfum, pentru a-i prelungi mireasma, indiferent de câți bani au fost investiți în aromă. Așadar, veți găsi, mai jos, o serie de recomandări care se referă anume la aceste secrete!

Unele haine memorează pentru mult timp aromele puternice

Multe femei își aplică parfumul chiar înainte să iasă din casă, crezând că astfel, vor răspândi aroma plăcută mai mult timp. Un detaliu care ne scapă este faptul că parfumurile trebuie aplicate exact atunci când începem să ne îmbrăcăm, adică cu circa 30 de minute înainte să ieșim din casă.

Parfumul nu se aplică pe haine, ci pe piele, pentru că multe țesături au proprietatea de a „memora” parfumurile puternice pentru foarte mult timp sau le amestecă pe ce cele care îi sunt aplicate.

Punctele la care se resimte pulsul

În locurile în care se resimte pulsul, vasele sangvine se află cel mai aproape de suprafață. Aceste puncte emană căldură, iar acest lucru va contribui la răspândirea mai îndelungată a aromei.

La aceste puncte se referă zona urechilor, încheieturile mâinilor, zona gâtului, încheieturile opuse coatelor etc.

Loțiunea de corp versus Parfumul

Pentru a „ștampila” aroma plăcută a parfumurilor preferate, trebuie să folosiți un truc legat de procedura de după duș. Nu se recomandă utilizarea unor loțiuni de corp parfumate în cazul în care aveți un parfum.

E de ajuns să folosiți o loțiune fără miros. Suprafața „grasă” a pielii va captura imediat aroma parfumului și îi va păstra intensitatea pentru mult timp. Atenție, însă: parfumul se va aplica doar după absorbirea totală a loțiunii de corp.

Parfum aplicat pe păr umed

Aplicarea parfumului pe păr este un truc eficient pentru femeile care vor să răspândească aroma plăcută în urma lor. Important, însă, este ca parfumul să fie aplicat pe părul puțin umed, pe care nu au fost aplicate spray-uri de aranjare.

Parfumul se va pulveriza câte puțin, la o distanță de 30 cm de la suprafața părului. Din cauza alcoolului, firele de păr ar putea avea de suferit, de aceea distanța este foarte importantă.

Sporește eficiența aromei

Există parfumuri care se vând în aceeași serie cu loțiuni de corp, săpunuri, geluri de duș. Această combinație nu va face decât să sporească perioada de viață a aromei de la suprafața pielii.

Puțin înseamnă mult

Dacă nu simțiți aroma propriului parfum, nu înseamnă că nici ceilalți n-o simt. Analizatorul olfactiv se adaptează foarte ușor cu mirosul corpului, de aceea îl pierde din „vedere” la un moment dat.

Dacă încă mai resimțiți parfumul la jumătatea zilei, înseamnă că ați aplicat prea mult, iar oamenii care vă înconjoară nu se simt tocmai confortabil cu mirosul puternic de parfum.