Ești Sănătos

Cum scăpăm de răceală şi alte afecţiuni ale sezonului cu BICARBONAT de SODIU

remediu raceala

Bicarbonatul de sodiu, un ingredient obișnuit în orice bucătărie, se dovedește a fi un remediu rapid și eficient în lupta împotriva răcelii și a altor neplăceri specifice sezonului rece. Durerile în gât, nasul înfundat sau balonarea pot fi atenuate cu ușurință folosind acest ingredient versatil. În acest articol, vom explora câteva remedii simple cu bicarbonat de sodiu care vă pot ajuta să vă recăpătați starea de bine în doar câteva zile.

Remedii cu Bicarbonat de Sodiu:

Pentru Răceală și Gripă: Un tratament recomandat de doctorul Volney S. Cheney pentru combaterea răcelii:

Ziua 1: Dizolvați 3 lingurițe de bicarbonat într-un pahar cu apă rece și consumați.
Ziua 2: Dizolvați 2 lingurițe de bicarbonat într-un pahar de apă rece și consumați.
Ziua 3: Dizolvați 1 linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă rece și consumați.

Administrare dimineața și seara. Dacă simptomele persistă, continuați cu jumătate de linguriță dizolvată în 200 ml apă până când răceala dispare complet.

Pentru Dureri de Gât: Gargara cu bicarbonat de sodiu și lămâie poate calma durerile de gât. Într-un pahar cu apă călduță, adăugați 1 linguriță de suc de lămâie și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecați și faceți gargară cu lichidul. Repetați zilnic până la vindecare.

Pentru Degajarea Bronhiilor: Inhalarea cu bicarbonat este eficientă pentru bronhiile încărcate. Adăugați 4 lingurițe de bicarbonat și 5 picături de ulei esențial de eucalipt într-un vas cu apă clocotită. Acoperiți-vă capul cu un prosop și inhalați aburii. Nu expuneți imediat zona tratată la aer rece.

Pentru Buze Crăpate: Bicarbonatul calmează buzele crăpate. Amestecați 5 lingurițe de bicarbonat cu puțină apă până obțineți o pastă. Aplicați pe buze, lăsați să se usuce și îndepărtați cu apă.

Pentru Nas Înfundat: Tratamentul cu bicarbonat este benefic pentru nasul înfundat. Într-un bol cu apă ușor călduță, dizolvați 1 linguriță de bicarbonat. Înclinați-vă deasupra unei chiuvete, astupați o nară și trageți apă cu cealaltă. Repetați de trei ori cu fiecare nară.

Pentru Sinuzită: Spălarea sinusurilor cu bicarbonat ajută în cazul sinuzitei.

Într-o ceșcuță cu apă caldă, amestecați 1/4 linguriță de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat. Irigați sinusurile cu soluția pentru a fluidiza mucusul și a reduce inflamația.
Bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi un aliat de nădejde în lupta împotriva răcelii și a afectiunilor specifice sezonului rece. Aceste remedii simple și accesibile pot oferi alinare rapidă și eficientă. Cu toate acestea, consultați întotdeauna un profesionist în domeniul sănătății înainte de a începe orice tratament, mai ales dacă aveți condiții medicale preexistente.