Ești Sănătos

Cum scapi de mirosul de prăjeală din casă. Trucul simplu și eficient

Frying fishes in nonstick frying pan

Din când în când, toți ne simțim tentați să gătim sau să prăjim ceva delicios în bucătărie. Orezul prăjit, cartofii prăjiți, sau o friptură gustoasă pot transforma o zi obișnuită într-una specială. Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele gătitului la prăjeală este că mirosul persistent pe care-l eliberează poate pătrunde în toate colțurile casei și poate persista mult timp după ce mâncarea a fost savurată. Cu toate acestea, există un truc simplu și eficient care vă poate ajuta să scăpați de mirosul de prăjeală și să vă redați rapid prospețimea aerului din casă. Iată cum puteți face asta:

Materiale necesare:
Oțet alb sau oțet de mere: Oțetul are proprietăți puternice de neutralizare a mirosurilor și este un ingredient la îndemână în aproape orice gospodărie.

Un vas mic sau o cratiță: Aveți nevoie de un recipient care poate fi pus pe foc.

Apă: Pentru a dilua oțetul.

Scorțișoară sau coji de citrice: Acestea sunt opționale, dar pot adăuga un miros plăcut și proaspăt în locul mirosului de prăjeală.

Instrucțiuni:
Pregătiți vasul: Începeți prin a umple un vas mic sau o cratiță cu apă, aproximativ jumătate sau două treimi din capacitate.

Adăugați oțet: Adăugați oțetul în apă. O cantitate de aproximativ o jumătate de cană de oțet este de obicei suficientă pentru a neutraliza mirosul de prăjeală.

Opțional, adăugați scorțișoară sau coji de citrice: Dacă doriți să împrospătați mirosul în casă, puteți adăuga câțiva băți de scorțișoară sau coji de citrice (cum ar fi lămâi sau portocale) în soluția de oțet. Acestea vor elibera un miros plăcut în timp ce neutralizează mirosul de prăjeală.

Puneți vasul pe foc: Puneți vasul pe aragaz și încălziți amestecul la foc mic sau mediu. Lăsați-l să fiarbă ușor timp de aproximativ 10-15 minute. În timp ce fierbe, aroma de oțet și, dacă ați adăugat, scorțișoară sau coji de citrice, va umple treptat casa.

Lăsați-l să acționeze: După ce ați lăsat amestecul să fiarbă, lăsați-l să rămână pe foc încă câteva minute sau chiar ore după ce ați terminat gătitul la prăjeală. Aceasta va ajuta la neutralizarea mirosului persistent.

Aerisiți casa: După ce ați lăsat amestecul să acționeze, puteți opri focul și să aerisiți bine casa. Deschideți ferestrele pentru a permite aerului proaspăt să intre și să elimine orice mirosuri rămase.

Verificați și repetați dacă este necesar: Dacă mirosul de prăjeală persistă, puteți repeta procesul de mai sus până când sunteți mulțumit de rezultate.

Acest truc simplu cu oțet este un mod eficient de a scăpa de mirosurile persistente de prăjeală din casă. Cu câțiva pași simpli și ingrediente la îndemână, veți putea să vă bucurați de mâncarea gătită la prăjeală fără să vă faceți griji cu privire la mirosurile neplăcute.