Ești Sănătos

Cum scapi de părul de pe axilă fără să folosești aparatele epilat

par axila

Înainte de a folosi produse naturale pentru a elimina părul de la subraț, ai grijă să testezi compusul. În acest fel, poți preveni reacțiile alergice.

Părul de la subraț poate fi un aspect nesemnificativ sau o problemă importantă, pe care vrei să o elimini. Când vine vorba de aspectul fizic, există numeroase elemente care îți influențează percepția, cum ar fi oglinda în care privești, timpul și locul în care trăiești și, mai presus de toate, tendințele de modă.

Anumiți oameni își lasă părul din zona axilelor să crească fără nicio problemă. Însă există și persoane care vor cu orice preț să scape de el, însă fără prea mult timp pierdut sau iritații ale pielii.

Metodele tradiționale pentru eliminarea părului de la subraț

Există diverse metode de epilare a părului de la subraț

În lumea contemporană, imaginea pe care o afișăm este foarte importantă. Tocmai de aceea, apar tot mai multe saloane de înfrumusețare. Acestea oferă numeroase opțiuni atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Printre serviciile oferite de saloanele specializate se numără și îndepărtarea părului de pe corp. Metodele folosite de cele mai multe ori sunt epilarea cu ceară sau laserul.

În același timp, știm cu toții că putem epila și acasă părul de la subraț, folosind ceară (rece sau fierbinte), creme sau alte tratamente. Dacă nu ai timp, probabil că aparatul de ras este instrumentul cel mai la îndemână.

Totuși, majoritatea metodelor de epilare provoacă durere și iritații. În plus, acestea înnegresc pielea de la subraț, lucru foarte inestetic.

Pentru a te ajuta în acest sens, în articolul de azi îți prezentăm câteva alternative naturale, economice și ușor de aplicat pentru a elimina părul de la subraț și a stopa creșterea acestuia.

Avantajele metodelor naturale de eliminare a părului de la subraț

Zahărul cu zeamă de lămâie elimină părul de la subraț

Remediile naturale sunt folosite de secole întregi. Acestea ajută la îndepărtarea părului nedorit din anumite regiuni ale corpului.

Eficiența alternativelor naturale depinde de anumiți factori. Printre aceștia se numără lungimea părului și consecvența în aplicarea acestor produse.

În general, se consideră că metodele naturale de epilare sunt benefice pentru piele,oferindu-i hidratare, nutriție și suplețe.

Totuși, este necesar să ții cont de un anumit aspect. Chiar dacă folosești ingrediente obișnuite pe care le ai mereu în bucătărie, trebuie mai întâi să testezi produsul pe piele, înainte de a te epila. Pune o cantitate mică pe braț și așteaptă câteva minute. În acest fel, îți poți da seama dacă ai sau nu o reacție alergică.

Lămâie și zahăr pentru epilarea părului de la subraț
O posibilitate de a elimina părul de la subraț este un amestec natural care înlocuiește ceara obișnuită.

Ingrediente

Zeama obținută din 1/2 lămâie

1 cană (200 g) de zahăr

Mod de preparare

Stoarce zeama de lămâie. Adaugă zahărul și pune amestecul într-o cratiță.

Adaugă apă dacă zeama de lămâie nu acoperă tot zahărul.

Încălzește amestecul la foc mediu. Amestecă bine cu o lingură, până se dizolvă zahărul.

Când amestecul începe să fiarbă, dă focul mai mic. Ține-l pe foc până obții o pastă groasă și lipicioasă, dar care se poate întinde pe piele.

Nu atinge amestecul! În acest punct, zahărul este extrem de fierbinte și te poți arde foarte tare.

Culoarea produsului trebuie să semene cu cea a mierii de albine.

Lasă amestecul să se răcească, după care se poate utiliza.

Mod de aplicare

Spală și usucă axilele. Dacă vrei, poți presăra puțină pudră de talc, pentru ca amestecul să nu se lipească prea tare de piele.

Aplică un strat subțire la subraț. Apoi trage în direcția opusă creșterii părului.

Dacă mai rămân urme, curăță-le cu puțină apă caldă.

Tratament natural pentru a stopa creșterea părului

Curcuma stopează creșterea părului de la subraț

O altă opțiune constă în a folosi produse natur

ale pentru a stopa creșterea părului. Metoda poate fi utilizată pe orice zonă a corpului, dar mai ales la subraț. Unul dintre cele mai eficiente ingrediente este curcuma.

Ingrediente

1 linguriță (5 g) de curcuma

Apă (atât cât este nevoie)

Mod de preparare

Amestecă puțină apă cu această mirodenie, până obții o pastă groasă.

După ce te-ai epilat la subraț, aplică această cremă. Las-o să acționeze 20 de minute.

Clătește cu apă caldă.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, repetă procedeul o dată la două, trei zile. Nu este nevoie să te epilezi de fiecare dată.

Uleiul de migdale este un alt produs care asigură un efect similar.