Ești Sănătos

Cum se alege un aparat dentar si cat de important este tipul sau?

Daca te-ai hotarat sa porti aparat dentar este foarte important sa alegi tipul potrivit pentru tine. Tipurile de aparate dentare dintre care poti alege se impart in urmatoarele categorii:

Aparat dentar fix
Acest tip de aparat dentar este utilizat pentru indepartarea dintilor. Acesta este alcatuit din bracketi (metalici, ceramici, safir) care se aplica pe fiecare dinte si arcuri metalice mentinute in bracketi cu module elastice care se schimba periodic. Pe baza acestor componente se imprima dintilor miscari care au drept scop alinierea acestora.

Aparat dentar mobil
Acest tip de aparat dentar este utilizat la copiii cu dentitie temporara sau mixta. Aparatele dentare mobile sunt reprezentate de placute care se mentin pe dinti prin crosete de sarma si care au diverse elemente active, fiind eficiente atat pe dinti cat si pe oasele alveolare stimuland cresterea acestora si alinierea dintilor.

Aparat dentar incognito
Acesta este un aparat dentar invizibil, ideal pentru adultii cu viata profesionala sau sociala intensa. Se realizeaza in urma scanarii computerizate a mulajului danturii.

Pentru a alege cea mai buna varianta pentru dantura ta iti recomandam sa consulti un specialist deoarece aparatul dentar invizibil nu este potrivit pentru toata lumea asa cum nici aparatul dentar clasic din metal nu este.

După indepartarea aparatului dentar este necesara stabilizarea dinților cu ajutorul retainerelor. Sunt realizate din materiale estetice și nu sunt vizibile, însă sunt foarte importante pentru mentinerea dintilor in poziția corecta.

Cel mai important lucru este experienta si tehnica medicului ortodont. Este absolut necesar sa aiba un training in montarea si reglarea tipului de aparat dentar pe care ti-l doresti.

Daca te-ai hotarat sa porti un aparat dentar, te asteptam la Clinica stomatologica Dental Hospital Romania, unde profesionistii nostri iti vor oferi suport in alegerea aparatului dentar potrivit pentru tine si servicii de cea mai buna calitate privind montarea si reglarea acestuia.