Ești Sănătos

Cum se curăță mașina de spălat dacă miroase urât, iar hainele nu mai ies curate după spălare

rufe

Cu siguranță, o mașină de spălat care emană un miros neplăcut și care nu mai asigură spălarea eficientă a hainelor este o problemă frustrantă. Însă, cu puțină atenție și câteva trucuri simple, poți revigora mașina de spălat și să obții din nou haine proaspete și curate.

Curățarea garniturilor și a compartimentului pentru detergent: Primul pas în rezolvarea mirosului neplăcut este să verifici și să cureți garniturile și compartimentul pentru detergent. Acestea pot aduna resturi de murdărie și mucegai care cauzează mirosuri neplăcute. Îndepărtează compartimentul de detergent și spală-l bine cu apă caldă și săpun. Apoi, folosește o perie mică pentru a curăța zonele greu accesibile. Pentru garnituri, poți folosi o soluție de apă și oțet alb sau bicarbonat de sodiu pentru a le curăța și dezinfecta.

Curațarea tamburului: Tamburul mașinii de spălat poate fi și el sursa mirosurilor neplăcute. Pentru a-l curăța, poți folosi o soluție de apă caldă și oțet alb sau bicarbonat de sodiu. Pune mașina pe un ciclu de spălare scurt, la cea mai înaltă temperatură disponibilă, și adaugă aproximativ o jumătate de cană de oțet alb în compartimentul pentru detergent sau direct în tambur. Acest lucru va ajuta la eliminarea depunerilor de săpun și mucegaiului din tambur.

Curățarea filtrului și a scurgerii: Un alt pas important este să cureți filtrul și scurgerea mașinii de spălat. În general, filtrul se găsește în partea de jos a mașinii de spălat, în apropierea ușii. Scoate filtrul și verifică-l pentru orice resturi sau obstrucții. Curăță-l cu apă caldă și o perie, apoi pune-l la loc. De asemenea, verifică scurgerea mașinii de spălat și îndepărtează orice obstrucții care ar putea împiedica drenajul apei.

Utilizarea unui dezinfectant specializat: Dacă mirosul persistă, poți încerca utilizarea unui dezinfectant specializat pentru mașini de spălat. Există multe produse disponibile pe piață care sunt concepute să elimine bacteriile și mirosurile neplăcute din mașini de spălat.

Aerisirea mașinii de spălat: După ce ai făcut toate aceste lucruri, lasă ușa mașinii de spălat deschisă între ciclurile de spălare pentru a permite aerisirea și uscarea interioarelor. Acest lucru va ajuta la prevenirea apariției mucegaiului și a altor bacterii.

Cu aceste sfaturi și trucuri simple, ar trebui să poți revigora mașina de spălat și să obții din nou haine proaspete și curate. Asigură-te că faci o curățare periodică pentru a preveni acumularea de mizerie și mirosuri neplăcute în viitor.