Ești Sănătos

Cum știi că ai pietre pe amigdale

pietre amigdale 1024x596 1

Pietrele nu apar doar la rinichi sau fiere, ci și în alte zone la care nu te-ai fi gândit. Vezi cum îți dai seama că ai pietre pe amigdale.

Amigdalele sunt formațiuni ce conțin limfocite, celule ce au rolul de a preveni infecțiile. Pe suprafața lor pot apărea crăpături unde se depozitează bacterii și alte materiale, precum celule moarte și mucus. Aceste depozite se întăresc și se calcifiază, mai ales la persoanele care au frecvent amigdalele inflamate.

Semne că ai pietre pe amigdale

Atunci când pietrele sunt mici, nu există niciun semn că ar fi acolo, însă dacă sunt ceva mai mari, pot apărea unele simptome. Respirația urât mirositoare, durere în gât, dificultăți la înghițire ori durerile de urechi ar putea fi cauzate de pietrele pe amigdale. În unele cazuri, aceste pietre sunt vizibile în spatele gâtului, sub forma unui nodul sau a unei substanțe albe.

De cele mai multe ori, pietrele la amigdale nu au nevoie de tratament ori pot fi înlăturate acasă, cu bețișoare sau cu gargară cu apă și sare. Antibioticele pot fi, de asemenea, de ajutor, dar nu trebuie luate decât cu recomandarea medicului.