Ești Sănătos

Cură cu hrean pentru aparatul respirator

hrean

Hreanul are un rol catalizator asupra sistemului respirator, mai ales primăvara când metabolismul nostru devine mult mai sensibil în fața infecțiilor.

Ingredientele necesare pentru cura de hrean sunt

– pentru uz intern

– 10 linguri de hrean dat prin răzătoare , plus 30 de linguri de miere, se amestecă până se încorporează compoziția bine

– apoi se lasă la macerat 3-4 zile într-un borcan ermetic.

După terminarea acestui interval de timp, se administrează câte 2 linguri într-un timp de 4 ore/zi, procesul dureaza 1-2 luni, dar se mai poate repetat oricând pentru o mai bună funcționare a metabolismului.

– pentru uz extern

Rădăcina de hrean se dă prin răzătoare și apoi ne învelește într-o bucată subțire de pânză. Se recomandă bolile bronho-pulmonare, deoarece cataplasma obținută din rădăcina hreanului, se aplică pe piept, iar asupra căilor respiratorii superioare se aplică pe frunte și nas. Se aplică pe piele până la 10 minute, cu mare atenție pentru cei cu ten sensibil, ca să nu producă o eventuală iritație diminuam durata.

Avantajele radăcinii de hrean, este un veritabil antibiotic, deoarece face față cu brio îndepărtării infecțiilor respiratorii, ajutând la eliminarea secrețiilor patologice din arborele bronșic și plămâni, deasemeni combate excesele de tuse.