Ești Sănătos

Dacă aveţi probleme cu CIRCULAŢIA SÂNGELUI, este bine să ţineţi cont de aceste trucuri alimentare foarte utile

Untitled

Dacă suferiţi de dereglări ale circulaţiei sanguine, o scădere cât de mică de temperatură a aerului vă provoacă suferinţe şi dureri. Printre pericolele sosite odată cu anotimpul rece se află şi îngroşarea sângelui, cu dereglări de circulaţie sanguină. Pentru asigurarea circulaţiei sângelui în condiţii optime, trebuie să-i oferim organismului alimentele potrivite.

Iată ce nu ar trebui să lipsească din regimul alimentar: ⇒ Câte 1 pahar de apă la fiecare 2 ore – pentru prevenirea infarctului miocardic, scăderea hipertensiunii şi îmbunătăţirea circulaţiei; o parte de apă se poate înlocui cu legume şi fructe ce conţin mult lichid. ⇒ Dacă suferiţi de tromboflebită, este bine să includeţi în dietă următorul preparat: amestecaţi 200 gr. de ceapă, 100 gr. de usturoi, 50 gr. de lămâie şi 100 gr. de miere de albine. Luaţi 1 linguriţă, de 3 ori pe zi. Alimente recomandate fructe şi legume, fructe de pădure, ardei iute, piper, smochine, usturoi, ulei de măsline, portocale, lămâi, sfeclă, rodii, seminţe de floarea-soarelui, ghimbir, măsline, ulei din seminţe de in, oţet de mere, cacao, ciocolată amară, fructe de mare, ulei de peşte şi peşte, tomate, suc de roşii, fulgi de ovăz, căpşuni, cireşe, mere, zarzavat. Alimente interzise zahăr, alcool, bere, băuturi carbogazoase, carne, grăsimi, mezeluri, alimente sărate, supă de carne, cartofi, banane, pâine albă, tot ce conţine amidon, linte, banane şi mango.

Sucuri proaspete din fructe şi legume Un pahar de suc proaspăt pe zi îmbunătăţeşte formula sângelui. Următoarea băutură fluidizează sângele, curăță ficatul şi sistemul limfatic, reducând nivelul de stres: sucul obţinut de la 4 portocale, 3 lămâi şi 3 grapefruit-uri se amestecă cu 2,5 litri de apă de izvor. Sucul de portocale, lamai si grapefruit fluidizeaza sangele Usturoi Se înghite câte 1 căţel de usturoi crud pe zi, minimum, sau sub formă de condiment. Nu se consumă în caz de hemoroizi, gastrită, sarcină, alăptare. Rădăcină de ghimbir Se ia 1 linguriţă de ghimbir ras, care se infuzează în 700-800 ml. de apă fierbinte, timp de 10-15 minute. Se strecoară şi se bea în timpul zilei, între mese. Nu se administrează concomitent cu medicamentele cardiace, anticoagulante, în cazuri de afecţiuni grave renale şi hepatice. Ulei din seminţe de in Se ia dimineaţa, pe stomacul gol, 1 lingură de ulei din seminţe de in.

Poate fi amestecata cu puţin lapte bătut sau se unge pe pâine zilnic, fără pauze. Nu se recomandă persoanelor cu litiază biliară şi diaree cronică. Oţet de mere organic sau oţet Kombucha La 1 pahar de apă caldă se pun 2 linguriţe de oţet. Se bea zilnic, dimineaţa, de la 2-3 până la 10-12 luni, cu pauze la fiecare 2 luni. Remediul este contraindicat persoanelor cu gastroduodenită şi ulcer stomacal – în schimb, în asemenea cazuri, se bea suc de lămâie (are reacţie alcalină).