Ești Sănătos

De ce medicii stomatologi nu ti-au spus asta? O metoda usoara de a combate cariile acasa, cu ajutorul uleiului de cocos!

De ce medicii stomatologi nu ti au spus asta

Afectiunile dentare au devenit probleme comune de sanatate, in zilele noastre, pentru multe persoane. Pe de o parte, igiena orala nu este importanta numai pentru eliminarea respiratiei neplacute si pentru calitatea dintilor, ci si pentru a tine la distanta bacteriile din cavitatea bucala. Cu alte cuvinte, acest lucru presupune prevenirea tartrului, a inflamatiilor sau a cariilor.

Insa daca te-ai gandit ca tot ce trebuie sa faci este sa te speli regulat pe dinti, te-ai inselat. Conform unei cercetari facute de Institutul de Tehnologie din Athlone, in 2012, uleiul de cocos cu enzime modificate este foarte eficient pentru neutralizarea bacteriilor orale. Mai precis, studiul a aratat ca uleiul de cocos elimina eficient streptococul, candida albicanis, streptococcus mutans si altele care ameninta sanatatea orala.
Publicitate

De ce medicii stomatologi nu ti-au spus asta? O metoda usoara de a combate cariile acasa, cu ajutorul uleiului de cocos!

Conducatorul cercetarii, Dr. Damien Brady, afirma ca uleiul de cocos cu enzime modificate este de departe un ingredient mai benefic si sigur decat multe produse sau substante de igiena orala. Oricum, este nevoie de cercetari detaliate inainte ca uleiul de cocos sa fie inclus in randul produselor de sanatate. Intre timp, sustinatorii medicinei naturiste recomanda cu tarie folosirea uleiului de cocos ca produs de igiena orala. Desi uleiul de cocos obisnuit nu are aceleasi beneficii ca cel cu enzime modificate, tot este benefic pentru sanatatea ta orala. In plus, este complet sigur si nu are efecte adverse. Metoda de folosire a uleiului de cocos pentru igiena orala consta in clatirea gurii cu ulei. Acest lucru presupune „sa plimbi” prin gura aproximativ 10-20 de minute, o lingura de ulei, cu scopul ca uleiul sa atraga cat mai multe bacterii in el. Acest tratament natural este unul stravechi, preluat din medicina aiurvedica. Insa, exista mai multe exemple care sustin beneficiile acestei tehnici:

Invelisul celulelor bacteriale din gura este constituit din grasimi, asadar, acestea sunt absorbite de grasimea uleiului. Uleiul de cocos contine si acid lauric, care face minuni in eliminarea bacteriilor nocive.

O problema comuna, cu care se confrunta multe persoane atunci cand incearca acest remediu este ca nu folosesc cantitatea suficienta de ulei pentru ca acesta sa isi faca efectul.

Se recomanda ca dupa folosire, uleiul sa fie scuipat in cosul de gunoi, nu in chiuveta. Este foarte important ca gura sa fie bine clatita dupa tratament, pentru a indeparta orice urma de bacterii.

O nota finala – nu inlocui spalatul pe dinti obisnuit cu tratamentul cu ulei. Trebuie doar sa il incluzi in obiceiurile tale de igiena orala.