Ești Sănătos

De ce parul tau arata neingrijit: 6 greseli frecvente pe care le fac femeile

par

Greseala nr.1: Alegerea unui sampon nepotrivit-Alegerea samponului potrivit este cruciala in ingrijirea parului tau. Un produs care nu se potriveaste tipului tau de par poate sa cauzeze probleme in timp.

Greseala nr.2: Spalarea frecventa sau foarte rara a parului-Frecventa spalarii parului depinde foarte mult de tipul de par si calitatea apei folosite. De exemplu, pentru parul gras este recomandata spalarea o data la 1-2 zile.

Greseala nr.3: Folosirea unei cantitati prea mari de sampon-Inainte de spalare, pieptanati parul. In functie de lungimea parului aplicati samponul dar fiti atente sa nu exagerati cu cantitatea. Dupa aplicarea produsului la radacini, masati usor scalpul cu degetele nu cu unghiile(zgariati scalpul-in timp pot aparea leziuni si matreata). Masarea scalpului este esesentiala pentru radacinile parului si sanatatea lui.

Greseala nr.4: Uitam de hidratarea parului- Parul isi pierde foarte rapid substantele nutritive, de aceea este esential sa folosim, cel putin, balsam sau o masca de par hidratanta. Aplicati balsamul sau masca de par pe lungimea lui si evitati contactul cu pielea scalpului.

Greseala nr.5: Temperatura apei- Majoritatea persoanelor aleg sa isi spele parul cu apa foarte calda. Aceasta este o greseala enorma in ingrijirea si sanatatea parului. Apa calda indeparteaza culoarea din par si stimuleaza glandele sebacee. Este recomandata spalarea parului cu apa putin calduta sau chiar rece. Aceasta curata mai bine si stimuleaza circulatia sangelui.

Greseala nr.6: Uscarea parului cu prosopul- Uscarea parului cu prosopul-Dupa ce va spalati parul, tamponati usor parul de la radacina pana la varf cu prosopul si evitati sa il agresati-Acest lucru poate distruge foliculii capilari.