Ești Sănătos

De ce să consumi untură de porc și modul corect de utilizare!

1 5 696x408 1

Untura este un aliment care se găsește în aproape orice frigider. De cele mai multe ori, aceasta este bine conservată în borcane și poate fi consumată sub forma mai multor preparate. Deși toată lumea crede că nu este sănătoasă pentru organism, se pare că este de fapt o mană cerească la casa omului.

De ce este bine să consumi untură de porc?

Studiile arată că, după uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate, considerate a fi cele mai sănătoate tipuri de grăsimi.

Ce poate trata untura de porc?

– Insomnia

– Constipația

– Elimină toxinele și hidratează organismul.

La 100 de grame de untură de porc, întâlnim 900 de calorii și 100 gr de grăsimi, tocoferol și zinc.

Ce remedii poți folosi, pe bază de untură de porc?

Remediu pentru dureri de articulaţii

Înainte de culcare, freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care adaugă o lingură de miere de al­bine.

Pune folie alimentară peste și învelește cu un prosop. Lasă să acționeze peste noapte.

Mastită

Pe locul inflamat, aplică o felie subţire de slă­nină veche, deasupra pune o bucată de staniol şi bandajează sau lipeşte cu leucoplast.

Eczeme

Topeşte slănină nesărată şi răceşte-o. Amestecă bine 2 linguri de grăsime topită cu albuşuri de la două ouă crude și o lingură de pulbere de rostopască. Alifia trebuie lăsată la macerat 2-3 zile, la rece, apoi poți unge locurile bolnave, de două ori pe zi.