Ești Sănătos

Doar un pahar din această băutură îți poate goli colonul în 15 minute

bautura colon

Integritatea intestinelor reprezintă un factor crucial pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Tractul nostru intestinal, cu o lungime de aproximativ 11 metri, poate fi sursa unui spectru larg de afecțiuni. Alimentația adecvată joacă un rol esențial în menținerea sănătății sistemului digestiv.

Complicații precum infecțiile respiratorii și polipii intestinali pot avea origini în intestine. Medicii avertizează că, în absența unei îndepărtări chirurgicale, polipii pot deveni canceroși, ceea ce subliniază importanța monitorizării stării intestinale.

Intestinul subțire, care măsoară în medie 9 metri, este segmentul situat între stomac și colon. Vilozitățile intestinului subțire joacă un rol vital în transformarea alimentelor în globule roșii, contribuind astfel la funcționarea corectă a organismului.

Un pH alcalin optim în intestine este esențial. Cu toate acestea, tot mai multe persoane se abat de la consumul alimentelor alcaline, optând în schimb pentru băuturile carbogazoase, sosurile picante și produsele alimentare procesate, fast-food-ul, prăjelile, grăsimile și zahărul rafinat.

Un pH acid al intestinului poate fi asociat cu diverse afecțiuni. Pentru a elimina toxinele și aciditatea, încearcă remediul simplu de mai jos.

Rețeta naturală pentru îmbunătățirea sănătății intestinale

Ingrediente:

Varză sau ceapă
Morcovi
Suc de lămâie
Ulei de măsline
Semințe de susan sau de in

Curăță varza și/sau ceapa și amestecă-le cu morcovii până obții un piure omogen. Poți adăuga patrunjel, bogat în fier, sau busuioc pentru a amplifica aportul de nutrienți. Continuă să amesteci după adăugarea acestor legume, apoi adaugă 3 linguri generoase de suc de lămâie. Finalizează adăugând o linguriță de ulei de măsline și jumătate de linguriță de semințe de in sau susan.

Acest amestec se consumă în fiecare dimineață, imediat după trezire, și seara, înainte de culcare. Această băutură ajută la eliminarea toxinelor din organism și restabilește un pH alcalin optim în intestine.

Nu uita să consumi suficientă apă pe toată durata detoxifierii intestinale. Apa reprezintă singurul lichid recomandat în toate curele de detoxifiere sau de curățare a organismului de bacterii și microbi. Consumul adecvat de apă este esențial pentru menținerea unei stări optime de sănătate și bunăstare.