Ești Sănătos

Dr. Oz: suplimente alimentare care te vor scapa de cancer

Dr. Oz2

Cum să-ți menții sănătatea odată cu înaintarea în vârstă: Importanța suplimentelor alimentare și modul în care pot sprijini organismul împotriva cancerului

Odată cu trecerea timpului, metabolismul nostru tinde să încetinească, iar nevoile organismului cresc pe măsură ce înaintăm în vârstă. Este important să fim conștienți de schimbările ce apar în organism și să luăm măsuri pentru a ne menține sănătatea și vitalitatea. Unul dintre aspectele cruciale este asigurarea unei diete echilibrate și adecvate pentru nevoile specifice ale fiecărei etape a vieții. În cazul femeilor, suplimentele alimentare pot juca un rol important în sprijinirea bunei funcționări a organismului și reducerea riscului de anumite afecțiuni, precum cancerul.

La vârsta de 20 și 30 de ani, femeile au nevoie de suplimente care să sprijine sănătatea celulelor nervoase și a sistemului muscular. În această etapă a vieții, se pot alege suplimente cu vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina B și magneziul, pentru a menține energia și funcționarea optimă a corpului.

Pe măsură ce trecem de vârsta de 40 de ani, nevoile noastre se schimbă, iar suplimentele devin mai importante pentru menținerea sănătății osoase și a mobilității. Suplimentele cu calciu și vitamina D devin cruciale pentru a crește densitatea osoasă și a reduce riscul de fracturi și afecțiuni legate de oase. În plus, suplimentele cu coenzima Q10 pot ajuta la susținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Iată câteva suplimente alimentare care pot fi benefice în prevenirea cancerului:

Suplimente cu seleniu: Seleniul este un mineral important pentru sănătate și poate proteja organismul împotriva cancerului pulmonar și colorectal. Consumul recomandat este de aproximativ 200 de micrograme zilnic și poate întări sistemul imunitar, ajutând la combaterea agenților patogeni care afectează celulele sănătoase.

Suplimente cu vitamina D3: Deficiența de vitamina D a fost asociată cu un risc crescut de dezvoltare a cancerului cervical, mamar sau colorectal. O cantitate recomandată de aproximativ 100 de micrograme zilnic poate ajuta la menținerea nivelului optim de vitamina D în organism.

Suplimente bazate pe zmeură neagră: Acestea conțin un compus activ numit antocianină, care poate proteja împotriva cancerului la esofag și col uterin. Consumul recomandat este de 600 de miligrame zilnic.

Supliment alimentar IP-6 Inositol Hexafosfat: Acest supliment poate inhiba dezvoltarea cancerului la colon, ficat și plămâni. Având la bază o concentrație de fibre găsite în semințe, nuci sau legume boabe, se recomandă consumul de 500 de miligrame de două ori pe zi.

În concluzie, este important să fim conștienți de schimbările fiziologice ce apar odată cu înaintarea în vârstă și să ne adaptăm stilul de viață și dieta în consecință. Suplimentele alimentare pot juca un rol important în susținerea sănătății și în reducerea riscului de anumite afecțiuni, inclusiv cancerul. Cu toate acestea, consultarea medicului sau a unui specialist în nutriție înainte de a începe orice regim de suplimente este esențială pentru a alege cele mai potrivite și eficiente opțiuni pentru nevoile individuale. O alimentație echilibrată, bogată în nutrienți și combinația adecvată de suplimente alimentare pot contribui la menținerea sănătății și bunăstării pe măsură ce înaintăm în vârstă.