Ești Sănătos

Florin Dumitrescu dezvăluie motivul pentru care nu mănâncă niciodată ciorbă în restaurant: „Se acoperă o greșeală…”

Ce sa adaugi in ciorba de cartofi si afumatura ca sa iasa si mai gustoasa. Reteta speciala a lui chef Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai renumiți bucătari românești, este cunoscut nu doar grație preparatelor sale culinare savuroase, ci și ospitalității cu care își servește fanii în materie de „sfaturi și trucuri” culinare mai puțin cunoscute. În trecut, fostul chef al emisiunii „Chefi la cuțite” îi îndemna pe oameni să mănânce doar în restaurante aglomerate. Cu ce alte sfaturi a mai venit acesta?

Cu toate că nu mai face parte de la cârma emisiunii de la Antena 1, acolo unde a stat 13 sezoane, învățăturile chefului Florin Dumitrescu dăinuiesc și acum. Acesta i-a îndemnat pe oameni să nu mănânce niciodată ceea ce le recomandă ospătarul și să evite restaurantele în care mesele nu sunt pline de clienți.

Încă de la începutul carierei sale, Florin Dumitrescu a învățat un secret important, pe care l-a dezvăluit și celor de acasă secrete culinare pe care nu toți le cunosc.

„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult.Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest «astăzi vă recomand… coastele de porc». Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a povestit Florin Dumitrescu, în urmă cu ceva timp la Antena1.

Dacă în anumite restaurante carnea este acoperită cu sos, înseamnă că ceva nu este în regulă, mai amintește celebrul bucătar.

„Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a subliniat Florin Dumitrescu.

Bucătarul a mărturisit că nu este adeptul ciorbelor mâncate în restaurante, din cauza unor experiențe neplăcute din trecut, când se afla la începutul carierei sale.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai adăugat bucătarul.