Ești Sănătos

Focar de coronavirus într-o stațiune turistică din Austria! Peste 50 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele zile

116428530 3295721213798680 4354301125841183626 n

Noul coronavirus s-a răspândit cu mare viteză în ultimele zile în localitatea turistică austriacă St. Wolfgang, de pe malul Lacului Wolfgang, anunță Deutsche Welle. Peste 50 de cazuri de COVID-19 au fost depistate în ultima zi. Austriecii se tem de o situație similară cu cea produsă în stațiunea de schi Ischgl, la începutul pandemiei, de unde noul coronavirus s-ar fi propagat cu repeziciune în toată Europa, la sfârșitul lunii februarie.

Autorităţile austriece au anunțat că 53 din testele efectuate în localitatea turistică St. Wolfgang, din regiunea Salzkammergut, au fost pozitive. St. Wolfgang este principala staţiune turistică din zona Lacului Wolfgang, cu peste 400.000 de înnoptări în 2019. Stațiunea oferă peste 100 de km de trasee marcate pentru bicicliști, 20 de km de piste de schi și 11 km de pârtii, pe lângă numeroase activități sportive ca alpinism, tenis, înot, călărie.

Primele cazuri de COVID-19 au fost descoperite vinerea trecută, pe 24 iulie. Majoritatea infectărilor cu SARS-CoV-2 au fost la tineri practicanţi în domeniul turismului, dar şi cel puţin un turist.

„Practicanţii care au fost testaţi pozitiv locuiau în diverse unităţi de cazare, repartizaţi în camere de două sau trei paturi”, a declarat şeful Societăţii pentru Turism din zona Lacului Wolfgang (WTG), potrivit Deutsche Welle. Tinerii s-au întâlnit şi în timpul lor liber, în două baruri, care au fost închise între timp.

Asociaţia de turism din zonă a confirmat că între timp mai mulţi turişti şi-au contramandat venirea, iar alţii au părăsit înainte de vreme staţiunea. Pentru turişti, pericolul infectării este foarte redus, deoarece practicanţii au purtat măşti de protecţie în timpul serviciului, a asigurat Alois Lanz, şeful administraţiei locale din Gmunden, localitate situată tot în regiunea Salzkammergut.

Noul focar de coronavirus amintește de începuturile pandemiei de coronavirus în Europa, mai precis în stațiunea de schi Ischgl din Tirol, mai scrie aceeași publicație.

Sute de turişti s-au infectat aici între sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, înainte de intrarea în vigoare a unor măsuri stricte de izolare, adoptate pentru a frâna pandemia de COVID-19. Din Ischgl, în prima fază a pandemiei, virusul ar fi fost transmis în toată Europa. Turiştii străini au dus cu ei virusul în ţările lor de origine, unde au provocat mii de noi infecţii, mai ales în Germania şi în ţările scandinave.

În Austria, până miercuri, numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 20.677, dintre care muriseră 713 de persoane, potrivit datelor centralizate de corona.help. Majoritatea noilor infectări, din ultimele zile sunt în landul Austria Superioară, cu capitala Linz, şi în capitala Austriei, Viena.