Ești Sănătos

Ghimbir – Rețetă pentru artrită, dureri de stomac, colesterol și glicemie

kilocalorii remediu ghimbir 740x416 1

Ghimbirul este o rădăcină cu proprietăți medicinale remarcabile, folosită în medicina tradițională de secole pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Această plantă puternic aromatică și cu gust iute conține compuși bioactivi, precum gingerolii, care îi conferă proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene. Consumul regulat de ghimbir poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea durerilor de artrită, alinarea durerilor de stomac, menținerea unui nivel sănătos de colesterol și controlul glicemiei. Iată o rețetă simplă și eficientă pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale ghimbirului.

Rețeta: Ceai de Ghimbir

Ingrediente:

1 rădăcină de ghimbir proaspătă (aproximativ 5 cm)
4 căni de apă
1 lingură de miere (opțional, pentru îndulcire)
Instrucțiuni:

Curățați și spălați rădăcina de ghimbir sub jet de apă. Tăiați-o în felii subțiri sau bucăți mici. Nu este necesar să o curățați de coajă, deoarece mulți nutrienți se află chiar sub aceasta.

Adăugați ghimbirul tăiat într-o oală cu 4 căni de apă. Puneți oala pe foc și lăsați apa să fiarbă.

Reduceți căldura și lăsați ghimbirul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, acoperind oala cu un capac.

După ce ați fiert ghimbirul, opriți focul și lăsați lichidul să se răcească puțin.

Dacă doriți să îndulciți ceaiul, adăugați o lingură de miere și amestecați bine.

Strecurați ceaiul de ghimbir într-o cană și savurați-l treptat.

Beneficii pentru Sănătate:

Artrită: Compusii activi din ghimbir au proprietăți antiinflamatorii puternice, care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii asociate cu artrita reumatoidă sau osteoartrita. Consumul regulat de ceai de ghimbir poate contribui la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea mobilității articulațiilor.

Dureri de stomac: Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma stomacul și de a ameliora disconfortul gastrointestinal. Consumul de ceai de ghimbir poate ajuta la reducerea senzației de greață, a flatulenței și a indigestiei.

Colesterol: Studiile au sugerat că ghimbirul poate contribui la scăderea nivelului de colesterol LDL („rău”) și la creșterea nivelului de colesterol HDL („bun”). Astfel, consumul de ceai de ghimbir poate contribui la menținerea unui profil lipidic sănătos.

Glicemie: Cercetările arată că ghimbirul poate avea un efect pozitiv asupra glicemiei, contribuind la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care doresc să mențină un nivel stabil al glicemiei.