Ești Sănătos

Iată cum elimini tartrul cu o soluție preparată acasă. Nu te costă aproape nimic

tartrul 1024x614 1

Tartrul, sau placa dentară, este o problemă comună pentru mulți dintre noi. Apariția lui poate fi inestetică și poate contribui la deteriorarea sănătății orale. Cu toate acestea, nu este nevoie să cheltuiți sume mari de bani pe produse speciale pentru îndepărtarea tartrului. Există soluții simple și eficiente pe care le puteți prepara acasă, folosind ingrediente la îndemâna oricui. În acest articol, vă vom prezenta câteva metode eficiente pentru a elimina tartrul fără a vă golei buzunarul.

Metoda 1: Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată

Unul dintre cele mai populare remedii pentru îndepărtarea tartrului este amestecul de bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Această combinație acționează ca un agent abraziv și antibacterian, curățând suprafața dinților și ucidând bacteriile.

Pasul 1: Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă oxigenată pentru a obține o pastă.

Pasul 2: Periați-vă dinții cu această pastă timp de 2-3 minute.

Pasul 3: Clătiți gura cu apă caldă.

Repetând acest proces de două ori pe săptămână, veți observa o îmbunătățire în eliminarea tartrului.

Metoda 2: Ulei de cocos

Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ceea ce îl face eficient pentru reducerea tartrului și a gingiilor inflamate.

Pasul 1: Luați o lingură de ulei de cocos și clătiți-vă gura cu el timp de 10-15 minute. Acest proces se numește „pulling cu ulei”.

Pasul 2: Nu înghițiți uleiul, ci scuipați-l într-un coș de gunoi.

Pasul 3: Periați-vă dinții ca de obicei.

Această procedură ar trebui să fie făcută în fiecare dimineață, pe stomacul gol, pentru cele mai bune rezultate.

Metoda 3: Coajă de portocală și coajă de lămâie

Cojile de portocală și lămâie conțin acizi naturali care pot ajuta la dizolvarea tartrului și la curățarea dinților.

Pasul 1: Frecați delicat coaja de portocală sau lămâie pe dinți timp de 2-3 minute.

Pasul 2: Așteptați aproximativ 5 minute și apoi clătiți-vă gura cu apă caldă.

Această metodă trebuie utilizată cu precauție, deoarece acizii pot afecta smalțul dinților. Nu exagerați și nu folosiți această metodă în mod regulat.

Concluzie:

Eliminarea tartrului poate părea o sarcină dificilă, dar aceste metode simple și ieftine vă pot ajuta să obțineți dinți mai curați și o sănătate orală mai bună. Cu toate acestea, este important să continuați să vă mențineți rutina de igienă orală zilnică, inclusiv periajul și folosirea aței dentare. Dacă aveți îngrijorări serioase cu privire la tartru sau la starea generală a sănătății dumneavoastră orale, consultați întotdeauna un dentist pentru sfaturi și tratament adecvat. Cu o abordare atentă și regulată, puteți menține un zâmbet sănătos și strălucitor pentru mulți ani înainte.