Cura cu usturoi este adesea menționată ca având potențiale beneficii pentru sănătate, dar este important să avem în vedere că informațiile pe care le ofer este în scopuri informative și nu înlocuiesc sfaturile medicale profesionale. Înainte de a începe orice regim alimentar sau de a lua orice supliment, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în domeniul sănătății.
Usturoiul este cunoscut pentru conținutul său bogat în substanțe active, cum ar fi alicina, care conferă proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. De asemenea, usturoiul conține vitamine, minerale și antioxidanți, care pot avea efecte benefice asupra sănătății.
Consumat pe stomacul gol, usturoiul ajută la prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii. Puţine persoane cunosc, însă, beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol.
În Egipt, era utilizat ca fortifiant, îi erau cunoscute proprietăţile de antiseptic, vermifug şi antidot contra turbării şi a muşcăturilor de viperă. De altfel, usturoiul are o reputaţie excelentă atunci când vine vorba de tratarea şi ameliorarea bolilor de inimă precum atacul de cord sau hipertensiune.
Atenţie, însă! Usturoiul nu vindeca diabetul şi nu trebuie folosit fără permisiunea medicului. Totuşi, acesta poate fi un factor adjuvant pentru scăderea glicemiei şi, astfel, se poate controla boala, scrie sursadesanatate.ro.
Totodată, persoanele care mănâncă usturoi crud de cel puţin două ori pe săptămână au un risc cu 44% mai scăzut de a face cancer de gât.
Dacă dorești să incluzi usturoiul în alimentația ta pentru beneficiile sale potențiale, există mai multe opțiuni mai blânde. Poți adăuga usturoiul în rețetele tale culinare, precum supe, sosuri sau salate. De asemenea, există suplimente de usturoi disponibile pe piață, care pot oferi beneficiile sale într-o formă mai concentrată.