Ești Sănătos

La Implant Studio poți obține zâmbetul visat indiferent de vârstă

Aparat dentar Implant Studio

Dinții drepți sunt un ideal de frumusețe la care toți tindem și pe care îl putem obține cu serviciile stomatologice potrivite. Fie că te confrunti cu o anomalie ocluzală severă, fie că ai un disconfort estetic minimal, procedurile ortodontice adaptate nevoilor tale te pot ajuta să obții zâmbetul la care ai visat mereu. Cu un aparat dentar și un plan de tratament personalizat, medicii ortodonți din cadrul clinicii Implant Studio te vor ajuta să zâmbești din nou cu încredere!

Ce sunt aparatele dentare

Aparatele dentare sunt dispozitive stomatologice complexe folosite pentru a corecta anomaliile ocluzale și de poziționare a dinților. Acestea aplică forțe controlate asupra maxilarelor pentru a le aduce în poziția corectă și a îndrepta dinții, în așa fel încât pacientul să obțină o mușcătură corectă și armonioasă, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Câte tipuri de aparate dentare există

Pentru a răspunde unei game cât mai largi de nevoi, de-a lungul timpului au fost dezvoltate numeroase tipuri de aparate dentare, de la cele metalice clasice și până la opțiuni cât mai puțin vizibile care să ofere pacienților o soluție cât se poate de estetică.

 

În funcție de modalitatea de montare, aparatele pot fi fixe sau mobile, în cea de-a doua categorie fiind incluse și gutierele pentru aliniere. La rândul lor, fiecare dintre aceste categorii propun mai multe opțiuni de tratament dintre care pacienții vor alege alături de medic în funcție de preferințe și nevoi.

 

Aparatele fixe metalice – sunt cea mai veche soluție ortodontică și sunt potrivite chiar și în cazuri complexe, având totodată un preț accesibil;

 

Aparatele fixe de safir – similar aparatului metalic, dar cu o forță de tracțiune mai mică, variantele din safir sunt alegerea pacienților care vor un aparat mai subtil și estetic;

 

Aparate incognito – poziționate în spatele dinților, aceste aparate sunt complet invizibile. Totuși, sunt o variantă costisitoare, dat fiind faptul că brackeții sunt realizați din aur.

 

Aparat invizibil Invisalign – cazurile ușoare care necesită deplasări simple pot opta pentru aparate mobile tip gutiere invizibile care pun presiune pe dinți pentru a-i aduce în poziția corectă.

Cine poate beneficia de tratamente ortodontice complexe

Montarea aparatelor dentare se poate face chiar și la vârsta adultă, fără limitări prea mari în reușita tratamentelor. Tratarea cazurilor severe se face mai ușor în cazul pacienților ale căror maxilare sunt încă în dezvoltare, însă nu este un criteriu obligatoriu. Drept urmare, primul control ortodontic poate fi făcut începând cu erupția dinților permanenți, fără o limită maximă de vârstă. Asta înseamnă că dacă îți dorești să schimbi aspectul dinților și să faci ceva benefic pentru tine și sănătate, poți apela oricând la specialiștii Implant Studio pentru un plan de tratament ortodontic și montarea tipului de aparat dentar dorit.

De ce este recomandat să mergi la un control ortodontic indiferent de vârstă

Dinții aliniați corect sunt, pe lângă un standard de frumusețe, o condiție importantă pentru sănătatea orală și generală. Asta înseamnă că montarea unui aparat dentar te poate ajuta să eviți pierderea dinților din cauza unei mușcături greșite, resorbția osoasă, problemele articulare la nivelul maxilarelor, precum și dezechilibre digestive și respiratorii. În multe cazuri, problemele de mușcătură pot exista chiar și dacă dinții par perfect aliniați și, pentru a evita eventuale complicații, este bine să efectuezi un consult periodic pentru a vedea dacă ocluzia este corectă. Montarea aparatului cât mai timpuriu crește eficiența tratamentului și îi scade durata, însă dacă îți dorești să-ți pui la 18, 30 sau 70 de ani, vei obține finalitatea dorită, independent de vârstă.

 

Găsește soluția de tratament potrivită nevoilor tale alături de specialiștii clinicii Implant Studio!