Ești Sănătos

Legatura dintre apa si infarct

infarct

Infarctul miocardic, cunoscut și sub numele de atac de cord, este o afecțiune gravă care apare atunci când arterele coronare care alimentează inima cu sânge și oxigen sunt blocate sau îngustate. Această afecțiune poate fi cauzată de diferite factori, cum ar fi fumatul, obezitatea, diabetul, tensiunea arterială crescută și nivelurile ridicate de colesterol din sânge. Totuși, legătura dintre infarct și apa este mult mai puțin clară.

În primul rând, este important de menționat faptul că hidratarea corespunzătoare este esențială pentru sănătatea generală a organismului. Apa este necesară pentru a menține echilibrul hidro-electrolitic al organismului și pentru a ajuta la eliminarea deșeurilor și toxinelor din corp. Lipsa de apă poate duce la deshidratare, o afecțiune care poate afecta grav funcționarea inimii și poate contribui la apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau infarctul.

Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi care să sugereze că consumul de apă în exces sau insuficient poate fi direct legat de riscul de infarct miocardic. Un studiu din 2011, publicat în revista „Circulation”, a analizat datele a peste 20.000 de bărbați și femei timp de 10 ani și a constatat că nu există o legătură semnificativă între consumul de apă și riscul de infarct miocardic.

Cu toate acestea, există unele dovezi care sugerează că consumul de apă poate fi benefic pentru sănătatea inimii. Un studiu din 2014, publicat în revista „American Journal of Epidemiology”, a constatat că persoanele care consumă mai multă apă au un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă. Această legătură poate fi explicată prin faptul că hidratarea corespunzătoare poate ajuta la menținerea unor niveluri sănătoase de tensiune arterială și colesterol în sânge.

În concluzie, deși nu există suficiente dovezi care să sugereze o legătură directă între infarct și apa consumată, este important să menținem un echilibru corespunzător între hidratarea organismului și consumul de apă. Consumul de apă în cantități corespunzătoare poate fi benefic pentru sănătatea inimii și poate ajuta la prevenirea unor probleme de sănătate grave, cum ar fi infarctul miocardic.