Ești Sănătos

Mai ai pe acasă acest bibelou? O decorațiune pe care orice român o avea în casă pe vremea lui Ceaușescu a ajuns să coste o avere! Uite câți bani poți să iei pe pește:

peste de sticla 700x336 1

Dacă ai mers în concediu la bunici, s-ar putea să îți fi atras atenția peştele de sticlă, un accesoriu nelipsit din case în perioada comunistă. Chiar dacă doar bătrânii nostalgici l-au mai păstrat, pe vremea lui Ceaușescu nu exista televizor de pe care să lipsească acest bibelou.

Chiar dacă în epoca contemporană, unii l-ar putea consdera mai degrabă un kitsch, peștele de sticlă a ajuns un obiect de colecție extrem de căutat pentru nostalgicii colecționari. Şi oferta este una pe măsură, pentru că paginile de pe site-urile de anunţuri sunt pline de oferte.

Preţurile încep de la câteva zeci de lei şi pot ajunge până la câteva sute pentru modelele mai deosebite care sunt din sticlă de Murano şi sunt rare. De exemplu, un exemplar de 58 de centimetri este vândut cu 450 de lei, adică o sută de euro. Preturile cresc daca bibelourile sunt deosebite.

 

jh