Ești Sănătos

Mare atenție la razele solare. Poți avea probleme grave. Specialiștii avertizează.

woman on the beach 90689 56913200

Este vară și toți ne dorim bronzul perfect, dar nu toți acordăm o atenție sporită razelor solare. Studiile atrag atenția că o singură arsură de acest gen poate avea un impact major asupra pielii tale.

„Dacă te confrunți cu cinci episoade de arsuri solare severe, riscul de a dezvolta melanom (cel mai agresiv tip de cancer al pielii) crește cu 80%”, susțin specialiștii.

Crema SPF nu este întotdeauna o armă sigură, dar atunci când te confrunți cu un astfel de eveniment neplăcut trebuie să urmești mai mulți pași pentru ca situația să nu se agraveze.

Hidratarea e cea mai importantă
Dermatologul Joshua Zeichner susține că hidratarea pielii stă la baza refacerii acesteia într-un mod sigur și rapid.

”Razele UV provoacă în piele același tip de inflamație cu care te confrunți dacă ai avea o arsură termică provocată de cuptorul încins. De aceea este important să hidratezi pielea și să o ajuți să-și refacă bariera protectoare cât mai repede”, susține medicul.

Potrivit acestuia, modalitatea cea mai simplă de hidratare exterioară este o loțiune hidratantă, de preferat una care conține aloe vera.

Hidratarea interioară este și ea importantă, deoarece arsurile atrag toate fluidele din corp. Așa că, asigură-te că bei suficientă apă de care corpul tău are nevoie.

Hidratarea de la interior la exterior este la fel de importantă pentru a trata o arsură solară. „Arsurile solare atrag fluidele din corp către suprafața pielii”, spune dermatologul. Pentru a compensa acest efect, bea suficientă apă.

Nu uita de medicament
O altă modalitate pentru reducerea unei inflamații puternice cauzate de arsurile solare este medicamentul antiinflamator.

Acesta se eliberează fără prescripție și va reduce atât inflamați cât și roșeața pielii.

Nu mai sta la soare
Se poate și mai rău de atât, așa că trebuie să te protejezi. În timp ce pielea ta se vindecă, este extrem de important să stea protejată de razele solare.

Încearcă cât poți de mult să stai la umbră și să ai haine care te pot proteja de razele UV. De asemenea, nu uita de crema solară, care trebuie să fie nelipsită din geanta ta.