Ești Sănătos

Mare grijă dacă mergi la piscină! Declarațiile medicului Adrian Mina

dr adrian mina

În timpul verii avem cu toții grijă să ne protejăm pielea de soare cu produse ce au factor de protecție ridicat. Există însă oare și lucruri de care ar trebui să ținem cont pentru ca și dantura noastră să rămână sănătoasă în sezonul cald? Medicul stomatolog Adrian Mina ne oferă câteva sfaturi pentru cum să ne îngrijim corect dinții în timpul anotimpului estival.

Apa cu clor din piscină

„Este important să vă spălați pe dinți după ce înotați într-o piscină cu clor. Trebuie știut faptul că apa din unele piscine are un nivel ridicat de clor. Acesta vă poate afecta dinții, așa că spălatul pe dinți des este imperios necesar”, explică medicul dentist Adrian Mina.

Gura uscată

„Saliva are un important rol de apărare împotriva cariilor. Este esențial să vă hidratați mereu, nu numai în zilele de vară caniculare. Acest lucru ajută la prevenirea carierii dinților și vă protejează gingiile”, spune specialistul.

Gutiere când facem sport

”Vara este momentul pentru sporturi în aer liber și îți poți proteja dinții, obrajii, gingiile și buzele cu ajutorul unei gutiere de protecție a cavității orale. Gutierele te împiedică să strângi prea tare din dinți în timp ce faci mișcare. În concecință, previne o posibilă ciobire a smalțului dentar”, adaugă medicul Adrian Mina.

Nu deschide capacele cu dinții!

„Este contraindicată folosirea dinților pentru deschiderea sticlelor. Riscăm altfel provocarea unor microfracturi la nivel dentar. Din acest motiv, recomand folosirea unui desfăcător, nicidecum a dinților”, spune medicul.

Radiațiile solare afectează dantura?

„Dinții nu sunt afectați de razele ultraviolete UVA și UVB, însă, pe de altă parte, buzele da. De fapt, buzele ar putea fi cele mai sensibile la arsuri solare. Este important să alegeți un balsam pentru buze cu minimum SPF 30. Este conceput special pentru buze și ar trebui să fie aplicat din nou la fiecare două ore”, continuă medicul stomatolog Adrian Mina.

Zâmbetul este medicament

„Multe studii arată că o persoană care zâmbește cu încredere are nivelul de stres mai scăzut și este mai ferită de afecțiunile inimii. Chiar și acesta este un motiv să vă periați dinții de cel puțin două ori pe zi, să folosiți ața dentară și astfel să aveți încredere să zâmbiți larg”, încheie medicul stomatolog Adrian Mina, de la DaVinci Dental Clinic.

Dr. Adrian Mina este considerat unul dintre cei mai respectați medici stomatologi. Are o o activitate de peste 15 ani. Activitate derulată în Statele Unite, Canada și România. Printre pacienții săi se numără persoane publice din România, dar și de peste hotare.