Ești Sănătos

Mască pe bază de cafea care redă fermitatea tenului

femeie masti pe baza de cafea

Cafeaua are proprietăți care îți îngrijesc pielea. Află cum poți prepara în casă măști pe bază de cafea pentru un ten strălucitor și împrospătat.

Măștile pe bază de cafea sunt excelente atât pentru curățarea tenului, cât și pentru eliminarea pungilor de sub ochi cauzate de o noapte nedormită. Află cum poți prepara în casă aceste măști pe bază de cafea ce redau fermitatea tenului.

Cafeaua se află într-o epocă de glorie. După mulți ani în care medicii ne recomandau să o eliminăm din alimentație, în prezent s-a dovedit că aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, cafeaua trebuie evitată de către cei care suferă de stres sau hipertensiune. Însă în acest articol vom vorbi despre folosirea cafelei pentru a prepara măști pentru îngrijirea tenului, și nu despre consumul acesteia.

Aplicarea anumitor preparate pe piele poate aduce multe beneficii, întrucât acest lucru are efecte directe asupra țesuturilor deteriorate, fără să fie necesară metabolizarea ingredientelor. Pe lângă faptul că este un proces rapid, aplicarea unor măști pe bază de cafea nu ne va afecta organismul, chiar dacă suferim de stres sau hipertensiune.

Cu siguranță te întrebi cum poți prepara măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului. Ce ne poate oferi cafeaua pentru îngrijirea pielii? În cele ce urmează, îți vom dezvălui elementele care fac ca acest ingredient să fie eficient pentru îngrijirea tenului.

În primul rând, cafeaua conține antioxidanți a căror funcție este prevenirea îmbătrânirii celulelor. Astfel, cafeaua te poate ajuta să încetinești apariția semnelor îmbătrânirii și a imperfecțiunilor și îți va împrospăta și întineri pielea.

În al doilea rând, cofeina stimulează circulația sanguină. O bună funcționare a sistemului circulator este esențială pentru a evita inflamațiile, cearcănele și pungile de sub ochi. Cu toate acestea, antioxidanții din cafea nu-și pot face efectul dacă nu adopți un stil de viață sănătos.

De asemenea, textura granulată a cafelei o transformă într-un exfoliant excelent. Măștile pe bază de cafea deschid porii, iar substanțele nutritive pătrund astfel în epidermă pentru a o curăța, lăsând în urmă un ten fin și strălucitor.

Alegem mierea datorită vâscozității sale care absoarbe celulele și murdăria acumulată în pori. În plus, mierea elimină bacteriile și previne apariția acestora, fiind un ingredient excelent pentru o mască.

Ingrediente

3 linguri de miere (75 g)

O jumătate de cană de cafea măcinată (100 g)

Mod de preparare și aplicare

Amestecă mierea și cafeaua într-un vas până obții o pastă omogenă.

Aplică masca pe piele cu mișcări circulare. Masează blând, fără să pui presiune pe ten. Lasă masca să acționeze pe față timp de 20 de minute pentru a elimina inflamațiile.

După 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă rece.