Ești Sănătos

Medic german: ,,Toată lumea trebuie să știe că apa alcalină omoară cancerul”. Cum se prepară?

MMMM 1

În anul 1931, Dr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970), a primit premiul Nobel datorită descoperirii cauzei primare a cancerului. În teza sa “Cauza primară şi prevenirea cancerului”, savantul spune: ,,cancerul este consecinţa unei alimentaţii şi stil de viaţă antifiziologice”. Ce înseamnă aceasta mai exact? Un stil de viață antifiziologic este cel bazat pe alimente acidifiante şi lipsa de mișcare, care creează în organism un mediu de aciditate, iar aciditatea, la rândul său, epuizează oxigenul din celule.

Dr. Otto Heinrich Warburg a afirmat:

“Lipsa de oxigen şi aciditatea sunt două feţe ale aceleiaşi monede: dacă o aveţi pe una, o aveţi şi pe cealaltă. Substanţele acide resping oxigenul; în schimb, substanţele alcaline atrag oxigenul. Privarea unei celule de 35% din oxigenul său timp de 48 ore o poate transforma în celulă canceroasă.”

Este cancerul cauzat de aciditate?

În lucrarea sa “Metabolismul tumorilor”, Warburg a demonstrat că toate formele de cancer sunt caracterizate de doua condiţii de bază: acidoza şi hipoxia (lipsa de oxigen). A descoperit de asemenea, că celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen) şi nu pot supravieţui în prezenţa nivelelor ridicate de oxigen. Conform doctorului Warburg, “toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fara excepţie. Ţesuturile canceroase sunt ţesuturi acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt ţesuturi alcaline.

Dr. Theodore A. Baroody afirmă, la rândul său, în cartea numită “Alkalize or Die” (“Alcalinizaţi sau muriţi”):

“În realitate nu contează numărul bolilor, ceea ce contează este că toate provin din aceeasi cauză…multe deşeuri acide în corp!”.

Ce este alcalinitatea?

La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este între 7,40 şi 7,45, deci ușor alcalin. Ph-ul sanguin poate fi influențat de alimentele pe care le cconsumăm și de faptul dacă facem sau nu mișcare.

Dr. Robert Young, microbiolog şi nutriţionist din Statele Unite, a studiat ani de zile aciditatea sângelui, considerând-o, alături de alţi specialişti din domeniu, principala cauză a bolilor din epoca modernă. În cartea “Miracolul pH. Dieta Young”, specialistul afirma:

“Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează ţesuturile organismului iar, dacă nu este ţinută sub control, întrerupe activitatea şi funcţionarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăşi viaţa. Ea se află la baza tuturor bolilor şi îmbolnăvirilor.

Potrivit savantului, boala apare într-un mediu acid (pH acid). Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm mai ales bolile grave. Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid este provocată de o alimentaţie proastă, care include un exces de grăsimi saturate, dar și lipsa de mișcare. Consecințele?

Corpul nu mai absoarbe eficient vitaminele şi mineralele, celulele au carenţe nutriţionale, este dificilă repararea celulară şi eliminarea metalelor grele, tumorile pot creşte mai repede, pot apărea artrita reumatoidă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arterială, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliară, herniile, anxietatea, tulburările de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitaţiile şi durerile musculare.

Dr. Robert Young susține că ,,excesul de aciditate din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Când se distruge echilibrul, iar organismul începe să producă şi să depoziteze mai multă aciditate şi mai multe deşeuri toxice decât poate elimina, atunci încep sa se manifieste diferite dureri şi afecţiuni”.

Cum se poate echilibra şi alcaliniza organismul?

Organismul se poate alcaliniza prin sport, alimentație și reducerea stresului

Printre alimentele alcaline se numără: vegetalele cu frunze verzi sunt recunoscute ca fiind cele mai alcalinizante pentru corp, fructele, legumele crucifere, lapte bătut, zer crud, alge comestibile, mei, quinoa, soia, hrişcă, lapte crud, migdale, miso, ulei de măsline, uleiuri comestibile presate la rece, condimente naturale, vin organic, iaurt din lapte crud, măsline, apa pură, apa cu lămâie, ceai de plante medicinale, lapte de migdale, ceai verde.

Apa alcalină este recomandată de anumiți medici și terapeuți. Se numește apă alcalină pentru că pH-ul acestei ape este de 8,5-9, deci are un pH alcalin. Cum se prepară apa alcalină?

Ingrediente:

  • 2 litri de apă;
  • o jumătate de linguriță sare de mare neiodata sau sare de Himalaya;
  • o lămâie tăiată felii.

Apa se lasă să se “liniștească” peste noapte la frigider sau la temperatura camerei. Apa este necesar să fie depozitată în sticlă, nu în pet-uri de plastic.