Ești Sănătos

Medicamentul periculos care poate provoca moartea! Sunt deja mii de decese în Europa

medicamente pastile e1710496636963 1200x676 1

Mii de persoane au decedat din cauza unui medicament larg utilizat. Este stare de alertă în întreaga Europă. Situația actuală este profund îngrijorătoare. Despre ce pastile este vorba?

O tragedie se desfășoară în Europa, legată de un medicament larg răspândit. Îngrijorările cresc odată cu concluziile rapoartelor. Acestea arată că numărul deceselor cauzate de acest medicament a crescut dramatic în ultimii ani.

În Marea Britanie, de exemplu, în anul 2012, s-au înregistrat doar nouă decese legate de acest medicament. Cu toate acestea, până în 2022, această cifră a crescut exponențial. S-a ajuns la 780 de decese. Situația actuală este profund alarmantă.

Conform unei investigații realizate de presa britanică „The Sunday Times”, în ultimii cinci ani au fost înregistrate aproximativ 3.400 de decese asociate cu aceste pastile.

Pregabalin, așa cum raportează Serviciul Național de Sănătate Britanic (NHS), este utilizat pentru tratarea unor afecțiuni precum epilepsia, anxietatea și durerile neuropate, cum ar fi cele cauzate de diabet sau zona zoster.

În plus, Comisia pentru Medicamente a Asociației Medicale Germane subliniază că acest medicament este prescris pentru tratarea durerilor neuropate. El e folosit ca terapie adjuvantă pentru crizele epileptice parțiale și tulburările de anxietate generalizată.

Totuși, conform rapoartelor prezentate de presa germană Berliner Zeitung, Comisia pentru Medicamente a Asociației Medicale Germane a avertizat că medicamentul poate provoca o serie de reacții adverse.

Reacțiile adverse descoperite de experți

Potrivit huffingtonpost.es, printre principalele reacții adverse se numără somnolența și amețelile.

Cu toate acestea, NHS a inclus și alte efecte secundare pe lista sa. Este vorba de durerile de cap, diaree, problemele erectile, umflarea mâinilor și a brațelor sau picioarelor. În plus, vedere încețoșată, probleme de memorie și schimbări de dispoziție.

În plus, Serviciul Național de Sănătate Britanic a subliniat existența „unor studii epidemiologice, precum și rapoarte și serii de cazuri referitoare la potențialul de dependență al pregabalinului”.

Persoanele afectate de acest potențial de dependență au remarcat că întreruperea administrării pregabalinului poate fi similară cu întreruperea consumului de morfină.