Ești Sănătos

Medicii atrag atenția: acest medicament îți distruge ficatul, administrat chiar și în cantități mici!

paracetamol efecte adverse

Există foarte multe medicamente, pe care le luăm zilnic și care ne pot distruge sănătatea, în loc să trateze! Unul dintre acestea este acetaminofenul.

Acest medicament poate distruge ficatul, indiferent de cantitatea în care este administrat! Un studiu recent, a avut drept subiecți peste 140 de oameni, împărțiți în 2 grupe. Unei grupe i s-a administrat varianta placebo, iar celeilalte acetaminofen.

Rezultatele au arătat faptul că peste 40% dintre persoanele care au luat acitaminofen au prezentat afecțiuni la nivelul ficatului, în următoarele zile. Deci, acest medicament este chiar periculos!

ecțiunile la nivelul ficatului, acetaminofenul are mai multe efecte adverse, decât pozitive, de aceea ar trebui să fie evitat!

De asemenea și antiinflamatoarele pot distruge ficatul! Desigur, ele reduc intensitatea durerii, însă efectele adverse se resimt la nivelul ficatului și al rinichilor!

Deci, data viitoare când te confrunți cu o durere, nu apela imediat la antiinflamatoare ci, mai degrabă, prepară-ți o cană cu ceai și ține la distanță analgezicele! Cu timpul, corpul tău se va obișnui cu aceste medicamente și nu își vor mai face efectul!