Ești Sănătos

Micul oraș din România unde există un spital la standarde europene! “Mă simt ca în staţiune

Micul oraș din România unde există un spital la standarde europene 696x418 1

Chiar dacă sistemul medical din România continuă să aibă probleme în ceea ce privește alinierea la normele impuse de Uniunea Eropeană, iată că există și unele excepții. Spitalul din Moinești este dovada clară că și în țara noastră se pot construi unități sanitare la cele mai înalte standarde, demne chiar de marile capitale ale lumii.

Spitalul din Moinești oferă condiții la cele mai înalte standarde europene

Conform datelor oficiale, peste 35.000 de pacienți au solicitat anul trecut să fie tratați la spitalul orășelului care însumează aproximativ 20.000 de locuitori.

Oamenii au fost impresionați de condițiile pe care le oferă această unitate medicală, modernizată în ultimii 17 ani prin intermediul fondurilor europene, donațiilor, dar și programelor demarate de Ministerul Sănătății.

„Spital deosebit, curat, ordine şi cu foarte multă încredere şi sincer mă simt ca într-o staţiune aici. Și tratamentele sunt foarte bune” , a declarat unul dintre pacienți, pentru Digi24, completat imediat de un altul: „Mă simt foarte bine. Ideea e că sunt medici foarte specialişti şi cu această ocazie îi mulţumesc domnului doctor, că am ajuns în situația asta, să mă simt bine”.

Managerul spitalului își propune să introducă noi specializări

În momentul de față, spitalul din Moinești este dotat cu 414 paturi, 38 de secții și compartimente, dar şi 120 de medici, dintre care unii au ales să se întoarcă, odată cu finalizarea studiilor în străinătate.

În plus, managerul uneia dintre cele mai performante și dezvoltate unități medicale din țara noastră anunță introducerea unor noi specializări.

„Încercăm să mai deschidem şi alte specialităţi, cum am făcut şi anul acesta, specialitatea de chirurgie vasculară, chirurgie tporacică, chirurgie maxilo-facială. În acest moment în Spitalul Moineşti se pot acorda servicii medicale în ambulator şi în spitalizare, în secţii şi compartimente, la 40 de specialităţi medicale

Un act medical de bună calitate, trebuie să aibă o echipă medicală bine pregătită, să aibă suport tehnologic de ultimă generaţie şi nu în ultimul rând să le oferim un confort hotelier bun celor ce ne trec pragul”, a declarat Adrian Cotîrleț, omul care conduce Spitalul din Moinești.