Ești Sănătos

Nelu Tătaru: Am reuşit suplimentarea personalului din direcţiile de sănătate publică

nelu tataru ID142171 INQUAM Photos George Calin 1024x683 1

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a luat o decizie de ultimă oră. Sute de oameni vor fi mobilizați. Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii, oar situația este extrem de gravă.

Este alertă în Ministerul Sănătății. Numărul de cazuri noi de infectări duce la decizii de ultimă oră. Nelu Tătaru a anunțat ce se va întâmpla.

Nelu Tătaru, decizie de ultimă oră
Guvernul vrea să crească numărul echipajelor din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească, menţionând că personalul din direcţiile de sănătate publică a fost suplimentat prin detaşarea a aproximativ 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari.

„Asigurarea personalului medical pentru funcţionarea unor domenii din sistem suprasolicitate în această perioadă reprezintă o prioritate. Am reuşit suplimentarea personalului din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a aproximativ 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari. Luăm în discuţie şi creşterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească şi, în acest sens, vom demara discuţii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar”, a afirmat Nelu Tătaru, după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Ambulanţa din România.

La întâlnire s-a discutat de problemele ridicate de personalul din serviciile publice de ambulanţă, precum suplimentarea personalului angajat în domeniu, clarificarea condiţiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr.43/2020 şi a sporului pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.

Nelu Tătaru a transmis liderilor sindicatului disponibilitatea pentru dialog. Conducerea Ministerului Sănătăţii va analiza şi va lua în discuţie cererile personalului din serviciile publice de ambulanţă, mai menţionează comunicatul. La discuţii a participat şi dr. Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.