Ești Sănătos

Nemultumita de sprancenele tale rare? Vezi 6 remedii care grabesc cresterea firului de par

11 5

Cu această rețetă, nu numai că vei întări și lărgi sprâncenele, dar și genele. Într-o sticlă mică, amestecă cantități egale de ulei de nucă de cocos și ulei de ricin, apoi adaugă 1 linguriță de ulei de avocado. Agită totul împreună. Aplică amestecul pe sprâncene folosind o perie de rimel sau degetele.

2. Gel blând cu vitamine

Acest amestec va ajuta la restabilirea și întărirea sprâncenelor, făcând părul neted și strălucitor. Se amestecă 1 lingurita de gel de aloe, 2 lingurițe de ulei de ricin și 2 capsule de vitamina E. Aplică amestecul cu o perie sau cu degetele înainte de a merge la culcare. Clătește dimineața.

3. Suc de ceapă

Sucul de ceapa hraneste si intareste foliculii de par, accelereaza cresterea parului si adauga stralucire. Ia o ceapă mică, tai-o fin și extrage sucul.

Aplică sucul pe sprâncene și masează-l timp de 5 minute. Clăteste cu produsul de curatare a tenului obisnuit și apă rece.

4. Mască facială cu lapte

Laptele conține proteine, vitamina B, acid lactic și calciu. Îți restabilește și protejează părul în timp ce stimulează producția de colagen. Înmoaie un tampon de bumbac în lapte integral și șterge sprâncenele. Lasă laptele să se usuce, apoi clătește-l cu produsul de curatare obișnuit.

5. Suc de lămâie

Lămâile sunt o sursă valoroasă de vitamine și antioxidanți, esențiale pentru întărirea părului și creșterea acestuia. Dar ai grijă – sucul de lamaie poate avea un efect de luminare vizibil.

Șterge sprancenele cu o felie de lămâie, ca în videoclipul de mai sus, așteaptă 15-20 de minute, apoi clăteste sucul.

6. Uleiuri esențiale

Pentru cel mai bun efect, îți recomand ulei de arbore de ceai sau ulei de lavandă, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor calmante, de întărire și hidratare. Acestea sunt utilizate cel mai bine împreună cu un ulei de bază (nucă de cocos, măsline sau ricin).