Ești Sănătos

Nou focar de coronavirus in Romania! Autoritatile sunt in alerta: ce oras este afectat

75388177 3309115789170566 4823717025983221250 o

Coronavirus Romania: autoritatile semnaleaza aparitia unui nou focar de coronavirus in Romania.

Astfel, 14 persoane de la Complexul de servicii comunitare Beceni, din judeţul Buzau au fost confirmate ca purtatoare ale virusului. Victimele sunt atat angajati, cat si copii asistati, iar autoritatile de sanatate publica au declarat caminul ca fiind focar de boala.

Cele 14 persoane infectate vin dupa ce in cursul zilei de joi, in urma unei alte serii de teste, au fost descoperite trei cazuri de COVID 19 in aceeasi locatie.

Coronavirus Romania: judetul Buzau, crestere alarmanta a cazurilor de coronavirus

Potrivit celui mai recent bilant oficial, in judetul Buzau s-a inregistrat o crestere alarmanta a cazurilor de coronavirus in ultima perioada.

Astfel, numarul total al persoanelor infectate cu COVID 19 a ajuns la 522. Dintre acestea 284 de persoane s-au vindecat, iar 12 au murit.

„Acolo la centru e un colectiv sunt 32 angajati si 24 de copii asistati. Sunt copii de varsta scolara si tineri. Centrul de la Beceni a parcurs o perioada de 14 zile de restrictii privind accesul si parasirea incintei de catre beneficiari.

„Salariatii lucreaza in program normal cu respectarea masurilor de prevenire si preventie care ne sunt recomandate a fi intensificate in aceasta perioada. Un lucru bun este ca centrul beneficiaza de o curte si asa pot iesi, pentru ca va dati seama, traversam perioada aceasta din martie – aprilie si este destul de greu sa fie gestionata.

„Colegii fac eforturi pentru a asigura si astfel de activitati de recreere pentru copii”, a declarat Loredana Dorobantu, director DGASPC Buzau.