Ești Sănătos

Nu mai face acest lucru noaptea! Poți avea probleme mari de sănătate! Ce se întâmplă în corpul tău

istockphoto 470084616 640x640 1

Munca este o prioritate pentru fiecare dintre noi, însă trebuie să știm când e nevoie să ne oprim. Mulți dintre noi alegem să petrecm nopțile pentru câteva ore de lucru în plus, iar acest lucru nu este foarte sănătos pentru corpul nostru.

Specialiștii atrag atenția că turele de noapte sunt foarte periculoase din punct de vedere al sănătății. Organismul nostru este forțat să funcționeze după un program complet diferit, iar acest lucru se va resimți în timp.

Iată doar câteva din problemele pe care le poți avea dacă continui să pierzi nopțile la locul de muncă.

Ești predispus la depresie
Munca în timpul nopții are un impact extrem de negativ asupra sănătăți mintale. Specialiștii susțin că riscul la depresie este mult mai crescut în cazul persoanelor care pierd nopțile.

De asemenea, tulburările de dispoziție cresc și ele atunci când cea mai mare a programului tău de lucru este în timpul nopții.

Metabolismul tău se va schimba
Deși pare greu de crezut, poți avea probleme reale de sănătate, dar și de greutate atunci când pierzi nopțile. Metabolsmul unei persoane este condus în cea mai mare parte de hormoni. Leptina, spre exemplu, este un hormon care are un rol esențial în reglarea greutății, a zahărului din sânge și a nivelului de insulină.

Astfel, în momentul în care pierzi nopțile, circulația unui astfel de hormon vital îți poate cauza probleme majore de sănătate.

Riscul la obezitate și diabet va fi mai crescut
Având în vedere că lucrezi mult în timpul nopții, dormitul pe timpul zilei va deveni o obișnuință, iar acest lucru poate crește riscul obezității și diabetului. În cazul acestor persoane se crează anumite tulburări cauzate de un dezechilibru al producției de hormoni.

Indiferent că vei mânca sănătos sau vei face mișcare, organismul tău va fi grav afectat de un astfel de program.