Ești Sănătos

O Boală Extrem De Contagioasă Pândește România. Medicul Tudor Ciuhodaru: „Suntem Pe Un Teren Minat”

download 80

După coronavirus, o nouă boala începe să facă ravagii în țara noastră. Medicul Tudor Ciuhodaru avertizează că numărul de cazuri noi de îmbolnăviri dea explodat în ultima perioadă. Acesta a explicat că numai la Spitalul Clinic de Urgenţă Nicolae Oblu din Iași, unde lucrează în prezent, s-au depistat zeci de cazuri.

O nouă boală ne pândește după COVID-19, avertizează medicul Tudor Ciuhodaru
Specialistul a atras atenția asupra faptului că zeci de pacienți au ajuns la spital. Mai grav este că aceștia avea forme agresive ale tuberculozei.

Totodată, specialistul a făcut un apel către autorități, pentru ca spitalele să fie deschise. El a declarat că, în ciuda pandemiei de coronavirus, există și alte boli și alți bolnavi care trebuie să se trateze, iar restricțiile din cauza COVID le cauzează numai probleme, pentru că nu se pot trata.

Redeschideți spitalele! Suntem pe un teren minat. Zeci de pacienți au ajuns la spital și au fost diagnosticați cu forme grave ale tuberculozei. Un nou semnal de alarmă privind erorile și haosul din strategia și aplicarea măsurilor din această pandemie. Bolnavi umiliți, cozi pentru rețete și tratamente. Politica e una, știința e alta… Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice, dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveşte prevenirea unor astfel de situații. Adică testarea largă a populației (inclusiv cu teste serologice), a explicat medicul

Medicul Tudor Ciuhodaru crede că trebuie să fim pregătiți pentru o izbucnire a cazurilor de îmbolnăvire de tuberculoză. 32 de oameni au fost deja diagnosticați în spitalul la care lucrează, dintre care zece au fost depistați în aceeași zi. Boala este extrem de contagioasă și poate fi contractată pe cale aeriană, a dezvăluit Ciuhodaru.

„1. Ne așteptăm la o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu tuberculoză.
2. De pe 15 mai am înregistrat foarte multe cazuri de tuberculoză.
3. 32 de pacienți au fost diagnosticați (asta doar la Iași!), 10 într-o singură zi.
4. Cei mai mulți sunt bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 54 ani.
5. Boala este extrem de contagioasă! Se transmite pe cale aeriană.
6. Semne de alarmă: tuse seacă, transpirație nocturnă și stări febrile care persistă mai mult de 3 săptămâni.
7. Un pacient diagnosticat cu tuberculoză poate fi tratat și în 4 luni dacă ajunge la timp la spital.
8. Nediagnosticată sau neglijată (și) această boală poate fi letală.
9. România are cele mai multe cazuri de tuberculoză din UE.
10. 1.000 de pacienți mor anual de tuberculoză, numărul fiind considerabil mai mare în comparație cu orice altă țară din UE”, a explicat specialistul.

Medicul, nemulțumit de gestionarea spitalelor în timpul pandemiei
Totodată, medicul a vorbit și despre cum a fost manevrată situația în cazul coronavirusului, fiind nemulțumit de gestionarea autorităților. Specialistul spune că testarea în masă era singura soluție în acest caz, dar că mai puțin de 1% din întreaga populație a țării a fost testată pentru noul coronavirus.

„1. Puteam ști exact ce resurse medicale trebuie alocate dar și momentul relaxării, o relaxare corectă bazată pe știință, dar din nefericire pentru noi toți – acel plan B pe care tot îl propun de vreo 3 luni și nu aude nimeni – de testare extinsă a celor suspecți/expuși/ asimptomatici (inclusiv testele serologice) încă nu se aplică.

2. Mai puțin de 1% din populație a beneficiat de testare (pe unde sunt cele 2 milioane de teste de la UNIFARM?).

3. Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice, dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveşte prevenirea unor astfel de situații. Adică testarea largă a populației (inclusiv cu teste serologice).

4. Cât timp refuză planul B – testează cât vor ei, ce vor ei, se infectează cât vor ei, raportează ce vor ei doar pentru a-și acoperi măsurile aberante (inclusiv restricționarea accesului la sănătate)”, este mesajul transmis de medicul Tudor Ciuhodaru, pe pagina sa de Facebook.

În țara noastră numărul de infectări cu coronavirus a depășit pragul de 20.945 de bolnavi.