Ești Sănătos

O Să-Ți Afișezi Această Listă Pe Frigider: 10 Alimente Alcaline, De Care Are Nevoie Organismul Tău

Untitled 18

Nu foarte multă lume cunoaște ce sunt substanțele alcaline și care e rolul lor în organism. Să știi că multe alimente, pe care le consumi formează în corpul tău un mediu acid, care încetinește procesele metabolice. De aici apare și surplusul de greutate, îmbătrânirea prematură și diverse afecțiuni nedorite. Alimentele alcaline te pot salva de aceste consecințe, dacă le vei consuma zilnic.

1. Lămâia

Ai putea întreba cum un fruct atât de acru poate să reducă aciditatea din organism? Totul se datorează pH-ului (9,0), care-l face cel mai alcalin aliment. Pe lângă asta, lămâia mai are și proprietăți antiseptice, antibacteriene, antivirale și detoxifiante.

2. Castraveții

Acest aliment alcalin ajută la normalizarea rapidă a digestiei și neutralizează aciditatea. Totodată, castravetele este constituit în proporție de 90% din apă, fapt care influențează pozitiv aspectul pielii.

3. Ridichea

Consumul de ridiche contribuie la normalizarea peristaltismului intestinal, reduce nivelul de colesterol, activează procesele metabolice, îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular și ajută în lupta cu afecțiunile pielii.

4. Țelina

Și țelina este un aliment alcalin, ea este capabilă să încetinească procesul de îmbătrânire, să îmbunătățească schimbul de apă și sare, să stimuleze secreția de suc gastric și să normalizeze nivelul de zahăr în organism.

5. Usturoiul

Acest aliment aromat pe lângă faptul că este alcalin, mai este și o verigă importantă a imunității puternice. El are proprietăți antimicrobiene deosebite și dă savoare multor feluri de mâncare.

6. Sfecla roșie

Sfecla conține numeroase vitamine, minerale și fibre care ajută organismul să rămână mai mult timp tânăr și sănătos.

7. Avocado

Acest fruct ca untul reduce aciditatea mărită din organism, este bogat în vitamine, aminoacizi și acizi grași mononesaturați, foarte benefici pentru întărirea sistemului cardiovascular.

8. Hrișca

Substanțele nutritive pe care le conține hrișca te pot ține plin de energie o zi întreagă. Aceasta este foarte folositoare pentru sistemul cardiovascular și datorită ei te vei simți mult mai bine.

9. Pepenele galben

Acest fruct dulce și aromat are un pH de 8,5. Consumul acestuia este indicat în cazul afecțiunilor renale și a infecțiilor respiratorii. De asemenea, pepenele galben îți îmbunătățește starea de spirit, te ajută să lupți cu insomnia și stresul. Proprietăți asemănătoare au și pepenii verzi.

10. Bananele

Banana este o sursă minunată de energie. Ea conține pectină și amidon, care influențează pozitiv sistemul digestiv. Totodată acest fruct hrănitor este bogat în vitamine, fier și endorfină, datorită căreia starea noastră de spirit se îmbunătățește.