Aproape 90% din populație se confruntă cel puțin o dată cu un episod de durere de spate.
Cauzele instalării herniei de disc sunt multiple, cel mai adesea fiind cauzată de predispoziția generală a oamenilor către sedentarism și limitarea efortului fizic, traumatizarea discului în urma tensionării puternice sau din cauza presiunii crescute la nivel lombar.
Puteți trata durerile de spate și hernia de disc cu ajutorul unor rețete naturale care vor acționa în mod eficient.
Se dă printr-o răzătoare o ceapă roșie și un cartof.
Se amestecă împreună cu sare de mare. Amestecul obținut se aplică pe o bucată de pânză de bumbac și se pune pe zona dureroasă.
Se stă așa toată noaptea. Procedura se repetă trei zile la rând.
In general, termenul de hernie se refera la o afectiune provocata de deplasarea unui organ din cavitatea sa naturala. Hernia de disc este o afectiune neurologica si apare atunci cand unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplaseaza. Mai exact, discurile intervertebrale sunt niste cartilaje localizate intre vertebre. Aceste discuri au trei roluri importante:
asigura stabilitatea coloanei vertebrale;
permit miscarea vertebrelor;
functioneaza ca un amortizor, protejand vertebrele de socuri sau de uzura.
Un disc intervertebral are doua componente: inelul fibros si nucleul pulpos. Hernia apare in momentul in care inelul fibros se rupe, iar nucleul pulpos incepe sa se deplaseze prin acea fisura. In cele mai multe cazuri, nucleul ajunge sa preseze un nerv din zona coloanei vertebrale, ceea ce duce la durerile specifice herniei.
In functie de zona unde apare, exista doua tipuri de hernie de disc:
hernia de disc cervicala – apare atunci cand este dislocat un disc in zona superioara a coloanei vertebrale, in apropierea gatului;
hernia de disc lombara – se manifesta atunci cand este dislocat un disc in zona inferioara coloanei, in apropierea bazinului. Cel mai des des intalnit tip de hernie de disc este cea lombara.