Ești Sănătos

Rănile din colţul gurii un pericol care nu trebuie ignorat

12036468 1124511807571165 6747198321731660667 n

Ti se intampla sa faci rani in coltul gurii? Daca da, nu le mai ignora!

Crăpăturile apărute în comisurile gurii (colţurile gurii) apar foarte frecvent la persoanele afectate de o infecţie bacteriană şi/sau fungică, dar şi la persoanele care suferă de diverse avitaminoze şi alte disfuncţii produse de anumite boli mai mult sau mai puţin simptomatice.

Ti se intampla sa faci rani in coltul gurii? Daca da, nu le mai ignora! Iata ce afectiuni grave anunta aceste mici rani.

– ai lipsa de Vitamina B;

– ai probleme cu stomacul si o crestere a nivelului de acid gastric, care au ca efect craparea buzelor;

– anemie, cauzata de lipsa de fier;

– candida;

– risc de a face diabet;

Pentru a trata aceste afectiuni iti recomandam sa faci cateva schimbari de dieta. Sa consumi branza, sfecla rosie, caise uscate, sparanghel si fasole.

Ar fi indicat să consultaţi un medic dermatolog, pentru a vi se investiga cauza care stă la baza producerii inflamaţiei cutanate bilaterale recurente din zona colţurilor buzelor, de vreme ce nu puteţi lua un tratament corespunzător în lipsa unei examinării, sau puteţi lua un tratament sperând că poate-poate vă va face bine, pe ghicite, cu mult noroc.

Teoretic, fără consult medical, puteţi lua de la orice farmacie un unguent care să aibă proprietăţi antibacteriene, antifungice şi emoliente, printre altele, care să vi se poată elibera fără prescripţie medicală (din categoria medicamentelor OTC), în speranţa că el vă va putea trata condiţia medicală pe care nu o cunoaşteţi cu certitudine, ci pe care doar o bănuiţi, eventual, însă NU vă recomand.

De ce nu vă recomand?
Pentru că problema acuzată de către dv. poate avea o cauză care să nu poată fi neutralizată de un banal unguent cu proprietăţi antibacteriene şi nu numai, sau de orice alt medicament neprescris de un medic, fapt pentru care nici efectele ei negative – ale cauzei – nu vor putea fi eliminate/tratate, în cazul dv. efectele cauzei fiind crăpăturile.

De foarte multe ori crăpăturile din colţurile gurii sunt produse de o infecţie cu Treponema pallidum – agentul patogen care produce sifilisul, atenţie.

Tocmai de aceea, pentru simplul fapt că există şi şansa ca sifilisul să fie cauza crăpăturilor din colţurile buzelor dv., eu m-am simţit obligat să vă aduc la cunoştinţă acest fapt, pentru a vă determina să NU ignoraţi consultul medical, ci să mergeţi la medic, să nu vă trataţi din proprie iniţiativă, după ureche, cum se practică în ziua de astăzi.