Ești Sănătos

Reabilitarea zâmbetului în clinicile Dr. Petru cu implanturi all-on-4 și all-on-6

clinicile dr petru implanturi dentare wp

Clinicile Dr. Petru reprezintă o rețea de centre specializate în servicii medicale dentare premium. Echipa Dr. Petru este compusă din profesioniști cu mii de implanturi dentare inserate pacienților. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, clinicile garantează servicii stomatologice de încredere și de calitate superioară. Membrii echipei includ medici stomatologi cu competențe diverse, asistente medicale experimentate, coordonatori atenți la detalii și tehnicieni cu o vastă expertiză în domeniu.

Importanța reabilitării danturii complete pentru pacienți este fundamentală în menținerea sănătății și esteticii dentare. Clinicile Dr. Petru reprezintă o opțiune de încredere pentru cei care își doresc un zâmbet sănătos și strălucitor.

Ce sunt implanturile All-on-4 și All-on-6?

All-on-4 este o tehnică revoluționară care implică utilizarea a patru implanturi dentare pentru a susține o proteză dentară completă. Această abordare oferă stabilitate excelentă și poate fi o opțiune ideală pentru cei care caută o recuperare mai accelerată și o soluție mai economică. Pe de altă parte, tehnica All-on-6 este similară, dar utilizează șase implanturi dentare pentru a susține întreaga arcadă dentară. Această metodă oferă un suport suplimentar și poate fi preferată pentru pacienții care necesită o uniformizare a presiunii pe proteză sau care prezintă o densitate osoasă mai redusă.

Diferența majoră între cele două tehnici constă în numărul de implanturi folosite și în distribuția presiunii pe proteză. All-on-4 poate fi recomandat pentru cei cu nevoi mai simple sau pentru cei care doresc o soluție rapidă și mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor, în timp ce All-on-6 poate oferi un suport mai robust și poate fi preferat în cazurile în care este necesară o mai mare rezistență. În final, alegerea între aceste două tehnici depinde de evaluarea individuală a necesităților și preferințelor fiecărui pacient, iar consultarea cu un specialist în implantologie este crucială pentru a lua decizia potrivită.

Avantajele implanturilor All-on-4 și All-on-6

Stabilitate și durabilitate

Atât implanturile All-on-4, cât și cele All-on-6 oferă o rezistență remarcabilă. Prin fixarea fermă a danturii complete pe un număr adecvat de implanturi, aceste tehnici asigură confortul și siguranța în utilizarea zilnică.

Estetică și funcționalitate

Atunci când vine vorba de aspectul și funcționalitatea danturii, atât All-on-4, cât și All-on-6 sunt soluții excelente. Aceste tehnici permit restaurarea completă a zâmbetului, oferind un aspect natural și facilitând funcția masticatorie, ceea ce îmbunătățește calitatea vieții pacientului.

Recuperare ușoară fără disconfort post-operator

Atât All-on-4, cât și All-on-6 sunt concepute pentru a oferi o recuperare ușoară după intervenție chirurgicală. Prin minimizarea numărului de implanturi și prin tehnici avansate de inserare, aceste proceduri reduc disconfortul post-operator și timpul de recuperare, permițând pacienților să se bucure rapid de beneficiile oferite de noua dantura completa.

Procedura detaliată de implant dentar: All-on-4 și All-on-6

Procedurile de implant dentar All-on-4 și All-on-6 presupun parcugerea unor etape prestabiliate și personalizate în funcție de nevoile pacientului.

Evaluare inițială și planificare

 • Consultație inițială
 • Examinare radiografică și tomografie computerizată
 • Planificare personalizată

Intervenția chirurgicală

 • Se administrează anestezia locală
 • Se efectuează extracția dintilor (dacă este necesar)
 • Se inserează implanturile utilizând tehnici avansate și ghidaj computerizat 
 • Se montează proteza provizorie 

Finalizare și recuperare

 • Pacientul începe perioada de vindecare (acest proces poate dura câteva luni)
 • Se montarea proteza permanentă

Materiale și echipamente de ultimă generație

În cadrul clinicilor Dr. Petru, accentul este pus pe calitatea materialelor și echipamentelor utilizate, pentru a asigura confort și siguranță pe tot parcursul tratamentelor.

 • Sisteme de ghidaj computerizat: Utilizarea tehnologiei de ghidaj computerizat asigură o precizie maximă în poziționarea implanturilor, minimizând riscurile și optimizând rezultatele tratamentului.
 • Implanturi de înaltă calitate: Clinicile Dr. Petru utilizează implanturi dentare moderne, pentru rezultate excelente pe termen lung.
 • Materiale biocompatibile pentru proteze: Protezele dentare utilizate sunt fabricate din materiale biocompatibile revoluționare, asigurând confortul și estetica superioară a zâmbetului.

clinicile-dr-petru.jpg

„Implanturile all-on-4 de la Dr. Petru mi-au schimbat viața. Acum pot zâmbi din nou cu încredere și mă simt minunat!” 

Îngrijirea post-operatorie și recomandări

După procedura de implant dentar All-on-4 sau All-on-6, îngrijirea corespunzătoare și respectarea recomandărilor sunt esențiale pentru o recuperare rapidă și eficientă. Iată câteva sfaturi importante:

 • Respectarea regimului de odihnă
 • Controlul durerii și inflamației
 • Alimentație moale și hidratare
 • Igiena orală riguroasă
 • Evitarea fumatului și consumului de alcool
 • Programarea la controale periodice

Reabilitarea zâmbetului cu implanturi All-on-4 și All-on-6 în clinicile Dr. Petru aduce beneficii considerabile pentru pacienți. Cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, procedurile oferă o recuperare ușoară, restaurând estetica și funcționalitatea danturii. Calitatea implanturilor, alături de experiența profesională și personalizată a echipei medicale, fac din aceste clinici alegeri ideale pentru cei ce doresc să redobândească un zâmbet sănătos și strălucitor.

Programează-te la Clinicile Dr. Petru și află ce tip de implant i se potrivește zâmbetului tău!