Ești Sănătos

Remedii naturale pentru a scăpa de negi sau veruci

negi pe spate 696x391 1

Negii sau verucile sunt creșteri mici, adesea dureroase, cauzate de virusul papiloma uman (HPV). Deși există tratamente medicale, multe persoane caută remedii naturale pentru a le trata. Iată câteva opțiuni populare:

1. Ulei de Arbore de Ceai
Uleiul de arbore de ceai este cunoscut pentru proprietățile sale antivirale și antiseptice. Se aplică direct pe neg, de obicei de două ori pe zi, folosind un tampon de bumbac.

2. Oțet de Mere
Oțetul de mere este un alt remediu popular. Se crede că aciditatea sa ajută la eliminarea negilor. Se aplică cu un tampon de bumbac și se lasă pe piele pentru câteva ore sau peste noapte, acoperindu-se cu un bandaj.

3. Suc de Lămâie
Sucul de lămâie, bogat în acid citric, poate ajuta la uscarea și reducerea negilor. Se aplică direct pe neg cu un tampon de bumbac și se lasă să acționeze.

4. Usturoi
Usturoiul are proprietăți antimicrobiene și se crede că poate ajuta la eliminarea negilor. Se aplică usturoi zdrobit direct pe neg și se acoperă cu un bandaj.

5. Banană
Pulpa de pe interiorul unei coji de banană poate fi folosită ca un remediu pentru negi. Se freacă pulpa pe neg de câteva ori pe zi.

6. Aloe Vera
Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale calmante și de vindecare. Gelul de aloe vera se aplică direct pe neg și se acoperă cu un bandaj.

7. Vitamina C
Se crede că aplicarea unei paste făcute din vitamina C zdrobită și puțină apă poate ajuta la tratarea negilor, datorită proprietăților acide.

8. Ulei de Ricin
Uleiul de ricin este adesea folosit pentru tratarea negilor datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antivirale. Se aplică direct pe neg și se acoperă cu un bandaj.

Concluzie
Aceste remedii naturale pot ajuta la reducerea sau eliminarea negilor, dar rezultatele pot varia. Este important să se testeze pe o mică porțiune de piele înainte de a aplica pe neg pentru a verifica reacțiile alergice. În cazul în care negii nu dispar sau cauzează durere și disconfort, este recomandat să se consulte un medic.