Ești Sănătos

Remedii preparate în casă, pentru arsurile solare!

remediu natural arsuri solare

A venit vremea caldă și, probabil că majoritatea dintre voi, ați început să mergeți la mare sau la piscină. Odată cu primele raze calde ale soarelui, apar și arsurile de piele. Nu glumii cu ele, îți pot afecta grav sănătatea. Gândește-te doar la cât de mult s-au înmulțit cazurile de cancer de piele….terifiant!!!

Natura găsește întotdeauna soluții pentru a ne vindeca, iar arsurile solare își găsesc tratamentul tot în natură. Din natură apar și tot acolo se și vindecă!

1. Aloe vera
Cu toții știm faptul că Aloe vera este un remediu versatil, care poate trata de la afecțiuni ale organelor interne, până la cele ale pielii. Trebuie doar să aplici un strat gros de gel din aloe vera, funcționează extraordinar!

2. Fulgii de ovăz
Pe lângă faptul că îți asigură o digestie sănătoasă, fulgii de ovăz te pot scăpa și de arsurile solare. Pune fulgi de ovăz în cada plină cu apă și stai în acea apă, circa 30 de minute. Gata, arsurile deja au început să dispară.

3. Comprese reci
Cea mai simplă soluție, la îndemâna oricui este compresa cu apă rece. Ia un prosop, înmoaie-l în apă rece și aplică-l pe zonele arse. Când se încălzește, udă-l din nou și repetă procedura, ori de câte ori este nevoie.

4. Cartofi
Feliile de cartofi pot face minuni, atunci când vine vorba de arsuri solare și asta pentru că amidonul din cartof poate crea o peliculă protectoare, la nivelul pielii tale. Taie felii de cartof, pune-le puțin la congelator, după care așează-le pe arsuri.

5. Pudră de turmeric
Prepară o pastă din câteva picături de apă și o lingură de praf de turmeric. Întinde pasta obținută pe zonele afectate și lasă să acționeze jumătate de oră. Clătește cu grijă, folosind apă rece.

6. Bicarbonat de sodiu
Poți prepara o pastă din bicarbonat de sodiu. Pune o lingură de bicarbonat și câteva picături de apă, aplică pe zonele cu probleme și clătește, cu grijă, după jumătate de oră. Poți de asemenea, să prepari o soluție, din 250 ml apă și o linguriță de bicarbonat, pe care să o pui într-un recipient cu pulverizator și să o folosești la nevoie.

7. Oțet de mere
Amestecă părți egale de oțet și apă, după care, cu ajutorul unei dischete demachiante, tapotează zonele afectate. Clătește cu apă rece, după câteva minute.

8. Suc de roșii
Cu un conținut mare de antioxidanți, roșiile se încadrează perfect la categoria tratament pentru arsuri solare. Pune suc de roșii pe zonele arse, lasă să acționeze câteva minute, după care curăță cu apă rece.

9. Miere
Ultima, dar nu cea din urmă, este mierea. Ea poate trata atât arsurile solare. Cât și pe cele artificiale. Aplică un strat gros de miere, lasă să acționeze câteva minute, după care îndepărtează cu apă rece.

Sfat: Nu uita să folosești cremă de protecție, ori de câte ori te expui la soare!