Ești Sănătos

Top 5 semne că ai rinichi bolnavi. Nu le ignora

rinichi bolnavi

Problemele renale se numără printre afecţiunile care fac rău organismului în tăcere. Cu toate acestea, există câteva simptome mai puţin comune care îţi spun că rinichii tăi nu mai funcţionează în mod corespunzător. Iata care sunt acele semne care îţi spun că ai rinichii bolnavi.

Semne care îţi spun că ai rinichii bolnavi-Eşti obosită în permanenţă şi ai o senzaţie de ameţeală

Dacă te simţi obosită mai tot timpul,este posibil ca rinichii să nu mai lucreze la capacitate maximă. Rinichii sănătoşi produc un hormon cunoscut sub numele de eritropoietină,care asigură producţia de oxigen necesară celulelor roşii.

Însă,în cazuş în care rinichii sunt afectaţi,nu mai produc suficientă eritropoietină,ceea ce înseamnă că scade şi numărul celulelor roşii,ducând astfel la o stare generală de oboseală şi la apariţia senzaţiei de ameţeală.

De asemenea,când rinichii nu funcţionează cum trebuie,organismului îi este greu să elimine toxinele din corp. Din această cauză,te poţi confrunta cu pierderea apetitului alimentar şi,implicit,cu o stare accentuată de moleşeală.

Semne care îţi spun că ai rinichii bolnavi-Te confrunţi cu acnee,iritaţii şi mâncărimi

Erupţiile acneice care au loc din senin,mâncărimile şi iritaţiile pielii sunt,de asemenea,simptome ale unor afecţiuni renale. Incapacitatea rinichilor de a elimina toxinele din corp,duce la apariţia problemelor la nivelul pielii.

În plus,când rinichii nu îşi îndeplinesc rolurile,apar dezechilibre ale calciului şi fosforului din sânge,efect advers care duce la apariţia iritaţiilor şi mâncărimilor severe.

Semne care îţi spun că ai rinichii bolnavi-Ai un gust de metal

Dacă ai un gust de metal,există un risc destul de mare să ai probleme renale. Acest simptom apare când nivelul ureei din sânge creşte,din cauză că rinichii nu mai funcţionează în mod corespunzător. Un miros de metal poate avea şi urina,tot din cauza cantităţii mari de uree din sânge.

Semne care îţi spun că ai rinichii bolnavi-Îţi este frig mai tot timpul

Când îţi este frig mai tot timpul,dar,în acelaşi timp,te simţi şi obosită sau ai stări de ameţeală,trebuie să iei în calcul o posibilă afecţiune renală. Dacă te confrunţi cu aceste simptome,trebuie să consulţi neapărat un medic specialist,pentru a afla cu exactitate despre ce este vorba.

Semne care îţi spun că ai rinichii bolnavi-Ţi se taie respiraţia

Respiraţia sacadată este un alt simptom al afecţiunilor renale. Când rinichii nu funcţionează cum trebuie,în plămâni se poate acumula lichid,care duce la apariţia problemelor de respiraţie. Şi anemia declanşată din cauza problemelor renale se poate asocia respiraţiei sacadate.