Ești Sănătos

Scurt ghid: alege crema arsuri solare ideală

screenshot2024 06 27at17.48.08 wp

Există din ce în ce mai mulți oameni care suferă de arsuri solare, cu precădere în cele mai călduroase luni ale anului, iar acestea aduc cu sine neplăceri diverse. De cele mai multe ori, aceste persoane se confruntă cu piele roșie, inflamată, chiar și dureroasă. Există, însă, o șansă care ajută la prevenirea apariției unor probleme de acest fel, dar și la vindecarea mai eficientă și rapidă a pielii, iar aceasta este crema pentru tratamentul arsurilor solare. Cum o identifici pe cea potrivită, dar și alte ce alte aspecte trebuie să verifici când alegi se regăsește în acest articol.

Cum alegi crema de arsuri solare potrivită?

Dacă nu ai reușit să îți protejezi pielea împotriva arsurilor solare, ai nevoie, cu siguranță, de o crema arsuri care să te ajute să treci mai bine și mai eficient peste micile sau marile neplăceri. Este important să folosești crema care te va ajuta să tratezi și să calmezi pielea iritată și inflamată, iar în acest sens este recomandat să te asiguri că aceasta are în compoziție ingrediente calmante și hidratante. Caută crema care conține ingrediente calmante, cum sunt aloe vera sau extractul de mușețel, glicerina sau pantenolul. Sunt ingrediente care ajută la reducerea inflamației și roșeții sau la reducerea disconfortului asociat arsurilor solare, precum și la refacerea barierei naturale de hidratare a pielii. 

Asigură-te că alegi o crema arsuri solare cu proprietăți antiinflamatoare, pentru că va ajuta la reducerea senzației de arsură și evită substanțele iritante: optează pentru crema care nu conține parfumuri, alcool sau substanțe iritante, pentru că acestea ar putea agrava starea pielii care este deja sensibilă din cauza expunerii la soare. 

În același timp, asigură-te că aceasta va avea o textură lejeră și răcoritoare, că se va absorbi rapid în piele și că va oferi o senzație reconfortantă imediată. 

Beneficiile cremei neoviderm în tratarea arsurilor solare 

Calitatea superioară a ingredientelor este, înainte de toate, cea care recomandă această cremă atunci când vine vorba de arsurile solare. Există beneficii remarcabile ale acesteia, iar despre aspectele importante legate de protecția solară cu ajutorul acesteia vei descoperi mai jos. 

Neoviderm nu numai că tratează, dar și previne, protejând pielea împotriva razelor UV nocive. Formula acesteia este bogată în ingrediente hidratante, astfel că ajută la refacerea barierei naturale a pielii, dar și la restabilirea nivelului optim de hidratare. 

Un aspect extrem de important este oferit de extractele naturale conținute, acestea având proprietăți antiinflamatoare, iar rolul acestora este de a reduce roșeața, inflamația sau disconfortul asociate, de regulă, arsurilor solare. 

Ingredientele active pe care le are în compoziție fac din această cremă una acceleratoare când vine vorba de regenerarea celulară sau de vindecarea pielii afectate. 

Ce alte aspecte importante trebuie să iei în considerare?

Există alte câteva aspecte importante referitoare la utilizarea unei creme eficiente pentru arsurile solare, iar acestea se referă, printre altele, la aplicarea acesteia. Este importantă reaplicarea cremei la intervale regulate, dar și hidratarea pielii cu produse care calmează. Pentru reducerea inflamației pot fi aplicate comprese reci. 

Alege doar cremele care au la bază ingrediente naturale, pentru că acestea te vor aduce mai aproape de o îngrijire corectă, care să respecte standardele de siguranță și sănătate. Pielea ta nu numai că se va simți mai bine, dar va fi și mult mai sănătoasă atunci când folosești produse de acest fel. 

Nu uita că alegerea unui astfel de produs este o acțiune esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii, iar beneficiile de protecție solară avansată, hidratarea intensă sau efectul calmant și șansa de regenerare celulară sunt doar câteva dintre cele mai importante aspecte de care poți avea parte.