Ești Sănătos

Semne ale bolilor pe care le poți descoperi analizându-ți subrațul

analiza subrat

O durere la subraț sau în zona axilei care poate fi însoțită de senzație de arsură sau chiar amorțeală poate avea numeroase cauze, de la o infecție locală până la o afecțiune gravă precum cancerul.

Infecțiile în zona axilei se pot produce destul de ușor ca urmare a faptului că aici se află mai mulți foliculi ai firelor de păr și glande sudoripare decât în alte zone ale corpului care întrețin o floră bacteriană bogată.

Inflamația foliculilor și a glandelor sudoripare de la acest nivel se poate produce când sunt invadate de bacterii sau când porii sunt blocați de celule ale epidermei, bacterii și grăsimi în exces.

Și traumatismele locale pot conduce la blocarea glandelor sudoripare, de exemplu cele produse prin epilat sau ras. Uneori, se formează pungi de puroi și fistule cutanate și poate fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru drenarea puroiului.

Deoarece zona axilară este foarte bine inervată, senzația de durere la subraț poate fi destul de puternică și poate conduce chiar la imposibilitatea mișcării brațului. În plus, la subraț se găsesc și mulți ganglioni limfatici care se pot inflama ca urmare a infecției, sporind intensitatea durerii.

Simptome

durere vie, care poate să iradieze către braţ, umăr, sân este uneori însoţită de umflarea ganglionilor din zona respectivă, evoluând cu formarea de puroi şi fistule cutanate, care se vindecă greu

Cauze

igienă deficitară (aceasta provoacă infecţii prin acumularea, la nivelul rădăcinii firului de păr axilar, a diverşilor microbi)
infecţii acute (cu stafilococ)

tuberculoză

limfoame

anemii

leucemii

cancer

Tratament pentru durere la subraț

Primul gest

igienă locală

comprese reci dezinfectante

te adresezi de urgenţă medicului

Tratament clasic pentru durere la subraț

antibiotice

antivirale

chimioterapie

corticoterapie

soluţii dezinfectante

intervenţie chirurgicală

Tratament naturist pentru durere la subraț

acupunctură

reflexoterapie

Tratament homeopat

Pulsatilla

Borax

Alumina

Pătlagină

tinctură din frunze (de la plafar): 40 de picături în 50 ml de apă, se fac spălaturi axilare şi se pun comprese
Nuc

infuzie: 1 linguriţă de frunze la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 15 minute, se beau 2 căni pe zi
Lăsnicior

decoct: 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă care dă în clocot, se fierbe 15 minute, se beau 2 căni.

Deși poate părea o problemă minoră de sănătate, orice durere la subraț persistentă reclamă un control medical pentru stabilirea unui diagnostic, având în vedere că durerea axilară poate fi un simptom al unui cancer mamar, care apare apare frecvent la femei.

Dacă, prin palpare, descoperi existența unui nodul la nivelul sânului sau al axilei, consultă imediat un medic.