Ești Sănătos

Semne timpurii ale cancerului de colon, adesea ignorate

colon 600x387 1

Cancerul de colon este o afecțiune în care celulele anormale se dezvoltă în colon sau rect. Dacă este depistat în stadii incipiente, cancerul de colon poate fi tratat cu succes. Cu toate acestea, simptomele sale sunt adesea trecute cu vederea sau confundate cu alte afecțiuni. În acest articol, vom discuta semnele cancerului de colon, astfel încât să puteți fi mai conștient de simptomele și să căutați ajutor medical imediat dacă apar.

Schimbarea obișnuită în tranzitul intestinal: Dacă observați o schimbare în frecvența sau textura scaunelor, acesta poate fi un semn al cancerului de colon. De exemplu, s-ar putea să aveți diaree sau constipație sau să observați că scaunele sunt mai înguste decât de obicei. Dacă această schimbare persistă timp de mai multe săptămâni, ar trebui să căutați ajutor medical.

Sângerare rectală sau sânge în scaun: Sângele în scaun sau sângerarea rectală poate fi un semn al cancerului de colon, mai ales dacă este persistentă sau apare la începutul sau sfârșitul tranzitului intestinal. Este important să nu ignorați aceste semne, chiar dacă sunteți sub vârsta de 50 de ani (vârsta la care se recomandă de obicei testarea cancerului de colon).

Durere abdominală sau crampe: Durerea abdominală sau crampele sunt alte semne posibile ale cancerului de colon. Acestea pot fi însoțite de balonare, gaz sau disconfort general în abdomen. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă experimentați aceste simptome.

Pierdere în greutate neintenționată: Pierderea în greutate inexplicabilă poate fi un semn al cancerului de colon, mai ales dacă pierderea în greutate are loc rapid și fără o explicație obișnuită, cum ar fi o dietă sau exerciții fizice intensive.

Oboseală și slăbiciune: Oboseala sau slăbiciunea persistentă poate fi un semn al cancerului de colon. Aceste simptome pot apărea în combinație cu alte semne ale bolii și pot indica faptul că cancerul s-a răspândit în alte părți ale corpului.

În concluzie, simptomele cancerului de colon pot varia și pot fi confundate cu alte afecțiuni. Este important să fiți atenți la schimbările în tranzitul intestinal, sângerarea rectală, durerea abdominală sau crampele, pierderea în greutate neintenționată și oboseala și slăbiciunea. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră imediat. Testarea cancerului de colon poate ajuta