Ești Sănătos

Singurele dulciuri sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea spune că îmbunătățesc activitatea cerebrală

imagine 2023 07 29 at 16.03.13 1024x634 1

Dr. Vlad Ciurea a discutat despre tipurile de dulciuri benefice pentru sănătatea cerebrală, subliniind existența anumitor alimente dulci care pot avea efecte pozitive asupra funcționării creierului. Este esențial să cunoaștem care sunt acestea pentru a ne îmbunătăți activitatea cerebrală.

Există o varietate de deserturi din care putem alege, dar nu toate sunt benefice pentru creier. Pentru a stimula activitatea cerebrală, este recomandat să ne orientăm spre anumite tipuri de dulciuri.

Dr. Vlad Ciurea explică faptul că preferințele creierului nostru sunt specifice în ceea ce privește dulciurile. Nu orice tip de dulce este benefic, așadar este important să facem alegeri înțelepte pentru a asigura o protecție cuprinzătoare a creierului.

Conform spuselor lui Vlad Ciurea, singurele dulciuri considerate benefice pentru creier sunt mierea și ciocolata neagră. Neurochirurgul subliniază că în mod particular cacaoa are capacitatea de a îmbunătăți activitatea cerebrală.

Dr. Ciurea recomandă alegerea dulciurilor care nu sunt bogate în grăsimi. Acest sfat se aplică și în cazul altor tipuri de alimente, în scopul protejării sănătății cerebrale.

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.